Over TNC

by Dennis Goedegebuure

Over The Next Corner. De Next Corner is onstaan uit een eerder blog: Corneren The Next Corner is het persoonlijke blog van Dennis Goedegebuure. Een klein vraag gesprek met mezelf…

Waar kom je oorspronkelijk vandaan? Ik ben geboren in Naarden, waar ik ook nog 21 jaar heb gewoond. Daarna heb ik bijna 11 jaar in Amsterdam gewoond, eerst in De Pijp en daarna in de Rivierenbuurt. Nu woon ik in San Francisco.

Wanneer ben je naar San Francisco verhuisd? In februari 2006 verhuisde ik naar de Verenigde Staten. Na 2 maanden in San Jose gewoond te hebben, hebben wij, Fiona en ik, een huis gevonden in San Francisco.

Wie is Fiona? Fiona is mijn vrouw, die met mij mee verhuisd is naar de VS. Wij zijn in augustus 2006 in Reno getrouwd.

Zijn jullie met z’n tweeen? Nee, we hebben een dochter gekregen in 2006, en een zoontje in 2008. Ze heten Bo-Jools & Deyan.

Waarom ben je naar San Francisco verhuisd? Ik kreeg een baan aangeboden op het hoofdkantoor van eBay. Ik werkte al 3.5 jaar bij eBay in Nederland, en was toe aan een nieuwe uitdaging. Ik was al een tijdje op zoek naar een mogelijkheid om een internationale baan te krijgen. Ik hou van reizen en andere landen bezoeken. Ik krijg in mijn huidige baan dan ook de kans om minstens een keer per kwartaal op pad te gaan.

Wanneer heb je die drang voor reizen ontwikkeld? Na mijn studie aan de Universiteit van Amsterdam heb ik 4.5 maand door Midden-Amerika gereisd. Gewoon rugzak achterop, en gaan waar de Lonely Planet je naar toe brengt. Dat was een ervaring om nooit te vergeten.

Waar ben je destijds allemaal geweest? Ik ben begonnen in Mexico. Dat land heb ik voor een groot gedeelte doorgereisd. Daarna ben ik nog in Guatamala, Costa Rica, Panama en Cuba geweest.

Wat was het meest indrukwekkend? Aarrgh, te veel om op te noemen. Maar ik zal er een paar opnoemen:

 • Mexico City
 • Aqua Azul
 • Palenque
 • Tikal
 • Puerto Escondido
 • Panama kanaal
 • Bocas del Torro
 • Chitzen Iza
 • Tulum
 • Santiago de Cuba
 • Pinar de Rio

Maar wat ik ook voornamelijk geleerd heb is om op mezelf te zijn, en dingen zelf voor elkaar te krijgen. Ik was tenslotte alleen op pad een halve wereld van het veilige Nederland vandaan.

Je noemde je studie in Amsterdam, wat heb je gestudeerd? Ik heb economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Met een specialisatie in Marketing, Finance en Strategisch Management & Organisatie

En gebruik je hier nog veel kennis van? Ik gebruik niet zozeer de exacte kennis voor waar ik nu mee bezig ben. Bij zo’n studie gaat het er meer om dat je een bepaalde manier van denken leert ontwikkelen. Het gaat erom dat je een probleem van meerdere kanten bekijkt, en ook de oplossing van meerdere kanten probeert te testen.

Wat doe je dan nu precies bij eBay? Ik werk in de International Marketing groep van eBay, waar wij verantwoordelijk zijn voor coordinatie van de Marketing programma’s van eBay wereldwijd. Ik houdt mij met name bezig met Internet Marketing, en dan specifiek met zoekmachine optimalisatie van de eBay sites.

Waar zie je jezelf over 5 jaar? Pff, dat weet ik niet precies, maar ik kan je wel vertellen waar ik nu mee bezig ben wat wellicht een toekomst heeft. Ik ben bezig met een aantal projecten op het Internet. Ik hoop dat er een zal aanslaan, welke ik nu aan het uitwerken ben. Hier en daar lanceer ik af en toe een site, die dan weer omzet genereerd. Er zijn een aantal regels waaraan zo’n site moet voldoen, wil ik ermee door gaan.

Wat zijn die regels? De eerste regel is simpel: Elke site moet z’n eigen huur betalen. Wat bedoel ik daarmee? Elke site moet de tenminste jaarlijkse kosten terug verdienen. Dat houdt dus in domein en hosting. De tweede regel is dat het geld wat er verdiend wordt, terug gestopt wordt in de sites. Je kan zoveel doen met een kleine investering, welke ervoor zorgt dat de site weer verder groeit.

Verder nog goede tips? Ja, ik ga een kleine onderneming opzetten. Dit geeft mij de mogelijheid de kosten die er zijn van de belasting af te trekken. Maar niet alleen deze kosten, ook de Internet & telefoon verbinden thuis, en een stukje van de huur. Ik heb tenslotte wel kantoor in huis J

En dan…? Dan gaan we op een strand wonen ergens waar het warm is met nog een stel koters erbij. Maar wel met een goede internet verbinding, zodat ik mijn business kan runnen haha..

Wat zijn je hobbies? Reizen uiteraard, en Internet in de ruimste zin van het woord. Daarnaast heb ik de laatste jaren ook een kick opgedaan voor extreme sporten. Zo heb ik een Skidive curcus gedaan en ben afgelopen zomer begonnen met Kite Surfen. Daar ben ik mee begonnen omdat Fiona liever niet meer had dat  ik aan een lapje zeil uit een vliegtuig spring.

Internet in de ruimste zin van het woord, wat moet ik mij daarbij voorstellen? Internet in de ruimste zin van het woord is alles wat te maken heeft met Internet. De technologie en wat je ermee kan doen is fascinerend. Het laatste jaar ben ik vrij aktief geworden met bloggen, maar ver daarvoor was ik al bezig met allerlei technologie die gebruikt wordt op het Internet. Op dit moment ben ik soms echt niet meer te houden. Ik haal het overgrote deel van mijn kennis van het Net, door middel van het lezen van blogs. Maar dat vreet heel veel tijd. Daarnaast bezoek ik hier en daar interessante conferenties. Hier in de VS zijn er overigens wel een stuk meer dan in Nederland, en het niveau ligt ook hoger.

Naam Dennis Goedegebuure
Geboorte datum 06-07-1974
Geboren te Naarden
Woonplaats San Francisco
Beroep VP Internet Marketing Geeknet Inc.
Hobby’s Reizen, Skydiven, Kite surfen
Email Dennis (AT) thenextcorner.com
Skype Dennisgoedegebuure
StumbleUpon DennisGnl
Flickr Dennisgoedegebuure
LinkedIn Dennis Goedegebuure
Twitter TheNextCorner
My Twitter stats TNC Twit stats
Op Google_ Google+

Alle postings op The Next Corner zijn de persoonlijke gedachten en meningen van Dennis Goedegebuure en staan niet in verband met eBay Inc. Al het beeld materiaal en tekst op The Next Corner is eigendom van Dennis Goedegebuure. Deze content op The Next corner valt onder Copyright.

Interviews met mij:

Real Time Web Analytics