Nieuwe Consul-Generaal Nederland in San Francisco

by Dennis Goedegebuure

Hoera, we hebben een nieuwe Consul-Generaal voor Nederland in San Francisco. En voor het officielle welkom was ondergetekende weer persoonlijk uitgenodigd om akte de presence te geven op het consulaat van Nederland in San Francisco.

Dennis Goedegebuure uitgenodigd op Consulaat van Nederland in San Francisco

Als vaste gast bij het consulaat is mij deze spreuk bij de ingang nog nooit opgevallen. Zal wel een ieuwe insteek voor het team hier in San Francisco zijn.

Holland - Consulaat Nederland in San Francisco

Nieuwe Consul-Generaal voor Nederland in San Francisco: Gerbert Kunst. Hij kreeg een warm welkom van de Nederlandse cummunity in de Bay Area. Er blijken maar liefst 32.000 Nederlanders hier in de omgeving te wonen. wel veel meer dan ik eigenlijk verwacht had.

Nieuwe Consul-Generaal voor Nederland in San Francisco: Gerbert Kunst

De nieuwe Consul gaf een korte speech, waarbij ik mij de volgende topics als rode draad  waarop zijn team zich zal richten, tenminste deze kan ik nog herinneren van het praatje:

  • Hoe de Nederlandse expertise rondom water management een rol kan spelen hier in de Verenigde Staten. En hoewel Nederland soms tegen het water moet vechten, is het hier soms juist het tegenover gestelde, hoe kan er meer water bewaard worden voor de droge maanden.
  • Voedsel en het verbouwen van voedsel. Californie verbouwd enorm veel groenten en fruit, wat we gemeen hebben met Nederland natuurlijk. Echter, hier gebeurd het in de directe zon, waar in Nederland natuurlijk alles in de kassen in het Westland verbouwd wordt. Er kan zoveel van elkaar geleerd worden..
  • Energie. Hoe kunnen Amerikanen leren zuiniger met energie om te gaan, en nieuwe, duurzame bronnen van energie van de Nederlanders over nemen. En dan vooral zonne-energie, want dat hebben we hier nu in overvloed. Ik loop wel eens met de hond langs een huis, waarvan alle kamers het licht aan staat, en de airco vollop staat te loeien/ En dat terwijl het savonds al redelijk afkoelt hier in Pleasanton.
  • Technologie. Natuurlijk is de Bay Area als het Mekka van de technologie en innovatie in de wereld een belangrijke topic voor het consulaat om het team op te focussen. Of het gaat om Nederlandse startups naar de valley te brengen, of grote Amerikaanse technologie bedrijven te laten investeren in Nederland. Het is een belangrijk punt voor het team op het consulaat.
  • Creatieve industrie & Media. Hoewel Nederland een relatief klein landje is, een van de succesvolle export producten zijn toch wel de TV-formats welke over de hele wereld verkocht worden. Is het niet Big-Brother, dan is het wel The Voice.

Die W.A. van Buren was dus nog zo gek niet met zijn focus en werk op water management.

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Real Time Web Analytics