Kenley Jansen met LA Dodgers winnen vandaag

by Dennis Goedegebuure

Hoewel ik liever de San Francisco Giants had gezien, staan de LA Dodgers in de finale van de MLB League Championship Series tegen de Chicago Cubs. En de pitcher die de wedstrijd uitgooide vandaag is nog wel een Nederlander ook; Kenley Jansen. Toch wel een beetje trots.

Kenley Jansen in de MLB League Championship Series met de LA Dodgers

In de post-game interview kon ik zowaar een klein accentje horen bij Kenley.

Iets meer informatie over Kenley

Kenley Geronimo Jansen (Willemstad (Curaçao), 30 september 1987) is een Curaçaos honkballer die als pitcher voor de Los Angeles Dodgers speelt in de Major League Baseball.

Jansen werd in 2005 door de Dodgers aangetrokken en speelde bij de filialen Gulf Coast Dodgers (2005 en 2006), Ogden Raptors (2007) en Great Lakes Loons (2007 en 2008).

Tijdens de World Baseball Classic in 2009 was hij catcher van het Nederlands honkbalteam en vanaf 2010 speelt hij als pitcher voor de Dodgers. In 2011 werden hartritmestoornissen bij hem geconstateerd die in 2012 terugkeerden. In oktober 2012 onderging hij hiervoor een operatie. Momenteel is hij een van de meest succesvolle closing pitchers in de Major League.

Ik mag hopen op een mooie serie tussen de Cubs en de Dodgers, waarbij de winnaar naar de World Series zal gaan. Als dat de Cubs zijn, is dat goed voor de business van Fanatics. De Cubs staan al meer dan 100 jaar droog!

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Real Time Web Analytics