Tomaten dit seizoen, het kan nog

by Dennis Goedegebuure

Hoewel ik al vroeg een stel tomaten heb weten te oogsten, vooral de cherry tomaatjes van de planten die ik gekocht had, zijn al mijn verdere pogingen om meer tomaten te kweken tot nu toe op niets uitgelopen.

Ik had een aantal mooie plantjes weten te groeien. Van zaadje tot een mooi jong plantje. Echter deze plantjes hebben mijn 2 weken afwezigheid niet overleefd. Ik was in de veronderstelling dat ik deze plantjes met genoeg water had achter gelaten, echter met het warme weer in Pleasanton hebben ze het niet gehaald.

dode tomaten plantjes

Dus maar weer opnieuw beginnen. Gelukkig blijft het in Pleasanton nog lang warm genoeg om tomaten te verbouwen, aangezien het seizoen met warm weer tot ruim oktober door loopt.

En met de plant-nursery met felle led-verlichting, zijn de zaadjes zo ontkiemt. Binnen 13 dagen had ik al weer mooie tomaten plantjes die ik in grotere bakjes kon herplanten.

tomaten-zaadjes-plantjes-in-13-dagen

Nu maar hopen dat ik deze plantjes tot oogst kan brengen, en een paar mooie grote rode tomaten van de plant kan plukken…

nieuwe-tomaten-plantjes

Toen we nog in San Francisco woonden, hadden we niet zulke lange seizoenen om groenten en fruit te kweken. Vooral de zomers waren maar wat koud, iets wat je niet zou verwachten van de San Francisco zomer.

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Real Time Web Analytics