Nieuw lijstje; Wereld Managers

by Dennis Goedegebuure

Met enige trots kwam ik er vorige week achter dat ik opgenomen ben op een lijstje van Nederlandse wereld managers van Management Team via een Tweet van Jort Possel;

Was dus wel benieuwd wat voor een lijstje dit betrof:

De Nederlandse manager is een geliefd exportproduct. Overal ter wereld zitten ze in de top van internationale bedrijven. MT zocht ze op.

Het was best even zoeken, en daarna ook best streng selecteren. Maar uiteindelijk hebben we ze gevonden: de 100 meest succesvolle Nederlandse managers in buitenlandse dienst….Deze lijst bevat in het buitenland werkende Nederlandse topmanagers, in dienst van – in elk geval van oorsprong – niet-Nederlandse bedrijven. Expats staan er dus niet bij, noch mensen die het merendeel van hun tijd in Nederland werken.

MT wereld Managers

Met maar liefst 2 voormalig collega’s van Marktplaats/eBay, Bob van Dijk & Servaes Tholen, ben ik in goed gezelschap. Blijkt maar weer dat ons oude team in Nederland een broedplaats was voor talent.

Dennis Goedegebuure als wereld manager op lijst van Management Team

Ik ben bijzonder vereerd om op dit lijstje voor te mogen komen, aangezien de zoektocht naar de wereld managers en de beschrijving in mijn profiel geheel organisch is verlopen, waarmee ik bedoel dat ik niet vooraf voor commentaar was gevraagd.

Goedegebuure (1974) loopt alweer tien jaar rond in Silicon Valley, waar hij naam heeft gemaakt als SEO-strateeg. Zijn eerste job in de VS was als marketingmanager voor eBay, waar hij in Nederland ook al een paar jaar voor werkte. In 2012 kwam hij als eindverantwoordelijke voor de SEO aan boord bij Airbnb, op dat moment een van snelst groeiende en meest besproken bedrijven in San Francisco. Bij Airbnb ontwikkelde Goedegebuure succesvolle content marketing campagnes. Zelf is hij het meest trots op de korte animatiefilm Wall and Chain, waarmee Airbnb slim het 25-jarige jubileum van de val van de Berlijnse Muur inzette voor de eigen marketingdoeleinden.
Sinds december 2014 is Goedegebuure ‘VP Growth’ voor Fanatics, een webshop die sportmerchandise verkoopt. Geïnteresseerden kunnen de avonturen van Goedegebuure volgen op zijn blog thenextcorner.com – inclusief selfies met Mark Rutte en Neelie Kroes.

Vaak vertel ik Fioontje dat al dat werk of al die spreekbeurten welke ik soms zonder betaling doe, een dezer dagen zichzelf gaan terug betalen. Ik zie dit als een van de stenen die al lang geleden gelegd zijn voor het opbouwen van een sterk persoonlijk merk.

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Real Time Web Analytics