Wakker worden van flinke buien

by Dennis Goedegebuure

Vannacht werden we wakker van flinke buien gepaard gaande met windstoten. Met mijn eigen weer station in de tuin, kon ik precies zien wat ons wakker gemaakt had. Dus toen ik uit bed kwam, was ik direct benieuwd of door deze El Niño storm de droogte in Californië enigszins ingedamd kan worden.

Onderstaande grafiek geeft aan hoeveel regen er dit jaar tot nu toe is gevallen, met een dagelijkse regenval, blauwe lijn, en de totale regenval, rode lijn. De regen die gevallen is wordt in millimeters aangegeven. Zoals je kan zien was gisteren de beste dag voor regen.

Regenval in onze achtertuin

En dat gaf hier en daar een goede plas water. Hoewel de morgen erg mooi begon, wordt er nog meer regen verwacht. Maar dat was geen reden om niet naar het park te gaan, om de hond uit te laten.

Behoorlijke water plassen na een flinke regenbui

En zoals het er nu uit ziet, krijgen we de komende uren nog heel wat water uit de lucht vallen. Ik zou zeggen, “Bring it on!” Want we hebben het hier in Californië nog steeds nodig. Laat het maar een heel goed El Niño worden. Ik blijf het tot in de details volgen dit jaar.

Hier zijn de weersverwachtingen voor San Francisco en de Bay Area voor de komende uren. Duidelijk dat er nog wel wat regen aan zit te komen.

Flash Floods in de buurt van ons huis Nog meer regen verwacht door El Nino

 

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Real Time Web Analytics