Bezoek Minister-President Rutte aan San Francisco

by Dennis Goedegebuure

En zo sta je dan ineens met je verhaaltje voor de Minister-President van Nederland, dit geval Mark Rutte. Ben niet vaak snel onder de indruk van mensen die vaak op TV zijn of die in het nieuws komen, maar om nu een keer uitgenodigd te worden op het consulaat om een handje te schudden met de hoogste baas van ons kleine landje, in plaats van een borrel met een groep entrepreneurs op zoek naar de magic van de Valley, is dit toch wel heel speciaal.

De uitnodiging kwam al in december, en was eerst geplanned in de ambtswoning van de Consul. Echter, geen Consul op het ogenblik, dus wellicht ook geen ambtswoning meer. Dus dan maar op het Consulaat.

uitnodiging bezoek Mark Rutte consulaat San Francisco

En dus begonnen de emailtjes van journalisten binnen te komen afgelopen donderdag. Een snel interview met De Telegraaf had het volgende artikel tot gevolg. Toch weer mooi m’n eigen naam, en die van mijn huidige- en voormalige werkgevers in de krant. De krant van wakker Nederland…

Telegraaf artikel bezoek Rutte San Francisco

En een leuk bezoekje op het consulaat, tijdens een van de meest drukke weken in het jaar in San Francisco. Waarom druk? Het Super Bowl 50 circus is in de stad!

Ik had Mevrouw Neelie Kroes al ontmoet op eerdere gelegenheden, zowel op het consulaat als ook in gesprekken achter gesloten deuren bij de CEO van eBay thuis.

Mark Rutte laat zien hoe je de power handshake uitvoert.

Ik had het op het ogenblik niet door, maar Mark Rutte oefent gewoon even de power handshake op mij uit. Wat houdt de “Power Handshake” in? Het is een manier hoe je iemand een hand geeft, en direct probeert de ‘overhand‘ te hebben. De gene die zijn hand “on top” heeft, is degene die de handshake power struggle wint! WTF! Als een groentje op het internationale niveau wordt ik even mijn plaats gewezen, terwijl ik het op dat moment niet eens door had. Pas toen ik de foto’s zag, drong het tot mij door.. Die Mark Rutte heeft mij gewoon keihard getrolled met een power handshake.

Mevrouw Neelie Kroes & Dennis Goedegebuure op het Nederlandse Consulaat iin San Francisco tijdens het bezoek van Minister President Mark Rutte
Dennis Goedegebuure legt uit aan Minister President Mark Rutte & Mevrouw Neelie Kroes hoe de naam "Goedegebuure" altijd weer voor een hilarische situatie zorgt in California

Dennis Goedegebuure legt uit aan Minister President Mark Rutte & Mevrouw Neelie Kroes hoe de naam “Goedegebuure” altijd weer voor een hilarische situatie zorgt in California.┬áHet leek net of zowel mevrouw Kroes, als Minister-President Rutte aan mijn lippen hingen om de laatste geheimen van Silicon Valley prijs te geven, en hoe Nederland ook een succesvol eco-systeem van technologie startups zou kunnen starten. Niets is minder waar, ik stelde mij gewoon voor, en kreeg natuurlijk weer de lachers op de hand toen ik vertelde hoeveel moeite de Amerikanen hebben met mijn achternaam. Blijft toch altijd weer een goede binnenkomer!

Minister President Mark Rutte op bezoek in San Francisco op het Nederlandse consulaat met Dennis Goedegebuure

Toch mooi om de Minister President van Nederland te ontmoeten. Volgende gasten misschien Wim-Lex en Maxima op bezoek voor een BBQ bij de Goedegebuure’s?

 

 

 

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Real Time Web Analytics