Het weer in Californië, ons eigen weer station

by Dennis Goedegebuure

Al jaren houdt ik het weer in San Francisco al vrij nauw bij omdat het een van de populaire topics is op de San Francisco Tips website. Maar met de extreme droogte in Californië, is ook de regenval een interesse geworden. Doordat de kosten voor overgebruik van water ons direct in de portemonnee raakt, zoeken we naar manieren om water uit te sparen. En met het opvangen van regenwater om later te hergebruiken, ben ik ook op zoek gegaan om bij te houden hoeveel regen er valt in dit El Niño jaar. En hiervoor heb ik een eigen weer station gekocht op Amazon…

ambient weather ws 1001 wifi

Naast een handige display om te zien hoe het weer is buiten, kan je ook alle data van je eigen weer station bijhouden in een database. En met een El Niño jaar welke al als sterker als de El Niño van 1997 genoemd wordt, ben ik wel benieuwd hoeveel regen er zal vallen in het El Niño jaar van 2016!

ambient weather station display

Het display geeft in deze foto aan dat op afgelopen 13 december de regen met bakken uit de lucht kwam vallen. Met maar liefst 41.4 mm per uur. Dat was maar een kort buitje helaas, want Californië heeft heel wat meer regen nodig om er enigszins bovenop te komen.

Een ander handig weer instrument is een app op de apple iphone; Dark Sky. Deze app geeft zeer nauwkeurig aan wanneer het zal gaan regenen, hoe intens de regen zal zijn, en ook hoe lang.

dark-sky-current-rain-forecast

Je kan zelfs een kaartje van de bui boven je hoofd zien, zodat je ongeveer kan gokken wanneer de regen zal ophouden.

dark-sky-weather-app-rain-map

Het komende jaar zal ik het weer in onze achtertuin bijhouden via ons eigen weer station. Nu moet ik alleen nog Fioontje ervan overtuigen dat het weer station niet meer verplaatst mag worden omdat anders de data punten niet meer overeen komen.

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Real Time Web Analytics