Regenwater opvangen voor hergebruik tijdens Californië droogte

by Dennis Goedegebuure

Al maanden is het behoorlijk droog in Californië. Geen druppel regen viel er voor weken, waardoor het gras bruin is geworden, de water reservoirs behoorlijk leeg zijn, en de gemeenten groot water verbruikers extra laten betalen. De laatste grote regenbui was maar moeilijk te herinneren. Om de kosten te drukken, ben ik op onderzoek uit gegaan rondom ons huis om het kleine beetje water wat er valt wanneer het regent op te vangen, en om her te gebruiken in de tuin.

Het managen van water wordt al eeuwen door de Nederlanders uitgevoerd, vooral door de dreiging van het water het land onder te lopen. Regenwater opvangen voor hergebruik is natuurlijk niet iets nieuws. Dus ben ik op zoek gegaan hoe je dat het beste kan doen.

Dus heb ik 2 grote vaten gekocht van maar liefst 55 gallon (ruim 208 liter), waarop ik een pijp uit de dakgoot van het schuurtje heb aangesloten.

regenwater opvangen voor hergebruik

En vorige week was het goed raak. Er was regen voorspeld, en het viel met bakken uit de lucht. Al snel waren de twee tonnen van 55 gallon al vol, en ook de 33 gallon open vuilnisbakken die ik nieuw had waren al snel vol.

opvangen van regenwater voor hergebruik in de tuiin

Nu maar hopen dat El Niño echt behoorlijk wat regen naar de Bay Area brengt, want de reservoirs zitten niet echt vol!

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Real Time Web Analytics