Regen Voorspeld!

by Dennis Goedegebuure

Eindelijk ziet er naar uit dat we hier in San Francisco weer een drupje regen gaan krijgen. Eind van de week, zal het hopelijk flink gaan regenen, wel twee dagen lang. Ik zet mijn grote plastic tonnen alvast klaar, zodat ik wat van het water kan opvangen en bewaren voor de plantjes later van de zomer. Als het echt zo droog gaat worden dat het water op rantsoen gaat, hebben mijn plantjes tenminste nog een drupje water! Ook mooi als het gaat sneeuwen in Lake Tahoe. We gaan weer een weekendje skieen met V’s verjaardag, dus een groot pak sneeuw zou natuurlijk goed uitkomen.

weersvoorspelling San Francisco. Eindelijk regen...
Normaal gesproken vind ik het vreselijk om door de regen te moeten lopen. Deze keer, met de aanhoudende droogte en alle gevolgen van dien, draag ik mijn lot met genot en zal ik genieten van de hoeveelheid water die gaat vallen.

Met aanhoudende droogte zijn er niet alleen gevolgen voor de water rekening welke veel hoger uit zou komen, maar ook voor andere normale dingen in het leven. Energie wordt duurder, doordat er minder energie via water gewonnen kan worden, het fruit en de groentes worden veel duurder omdat de tuinders de gewassen niet kunnen irrigeren, en ook het vlees, eieren en melk worden duurder hierdoor. Doordat de energie ergens anders vandaan moet komen, zal er meer energie gewonnen moeten worden met behulp van fossiele brandstoffen. Dit brengt weer behoorlijjke vervuiling met zich mee.

Dus laat het maar flink regenen, en vooral sneeuwen in de bergen, zodat er genoeg water voor de zomer is. Hoef ik niet elke avond meer een regendans te doen..!!!

{ 1 comment… read it below or add one }

SmittenImmigrant

W00t! Ik ga me nu al op de regen verheugen. Niet dat ik ons zonnetje niet lekker vind, hoor, maar ik vind het wel zo’n eng idee dat hier hier zo heel erg droog is. Elke keer dat ik nog ergens een groen grasveld zie, voel ik me plaatsvervangend schuldig (en ik héb niet eens een grasveld).

Ik zal dan ook maar duimen voor sneeuw, dat gaat in een moeite door.

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Real Time Web Analytics