Droog Weer in Californie zorgt voor Bosbranden en Water Tekorten

by Dennis Goedegebuure

Normaal gesproken is het in januari het regen seizoen hier in San Francisco. Deze winter hebben we slechts 2 keer het zien regenen in de laatste 7 weken. Normaal gesproken zou dat natuurlijk betekenen dat iedereen in z’n nopjes is, aangezien het zonnetje elke dag te verwelkomen is. Echter, steeds meer mensen in San Francisco, en ook de rest van Californie maakt zich toch wel ernstig zorgen om de droogte. Onderstaand plaatje geeft goed weer hoe ver de droogte het westen van de Verenigde Staten bedreigt.

Droogte in Californie

Skiën was leuk, maar er lag bar weinig sneeuw. En de komende maanden gaat het alleen maar nog minder regenen, wat weer gevolgen kan hebben voor de hoeveelheid water die je uit de kraan kan krijgen. Er wordt nu al gesproken over het rantsoeneren van water over 2-3 maanden. Dat komt maar zelden zo vroeg in het jaar al voor. De vorige droogte ligt nog niet eens zo lang achter ons, waar 2012 al een heel droog jaar was, werd 2013 uitgeroepen tot nog droger. En met hevige bosbranden rondom LA nu al in januari, zal de zomer wel helemaal heftig worden met alle bosbranden en het warme weer.

Van deze branden, welke woeden slechts 25 mijl van Los Angeles vandaan, is nog niet veel te vinden in de Nederlandse media als je Google mag geloven. De resultaten laten artikelen van een paar maanden geleden zien.

Google search voor bosbranden californie laat nog niet veel nieuws zien

 

Het zal wel een lange zomer worden…!

 

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Real Time Web Analytics