Bewerken van een Zonsondergang Foto

by Dennis Goedegebuure

Het maken van een foto van een mooie zonsondergang is niet altijd makkelijk. Echter met de hedendaagse digitale foto camera’s, met zeer uitgebreide instellingen, wordt het steeds makkelijker. En dan is er altijd nog de software om foto’s te bewerken. Deze software wordt ook steeds goedkoper, of soms zelfs gratis. Ik ben onlangs Lightroom gaan gebruiken voor het bewerken van foto’s. Een software pakket van Adobe.

Vandaag heb ik onderstaande foto gemaakt van de kleuren van de zonsondergang in San Francisco, waarbij ik mijn camera ook nog eens op de HDR stand had gezet.

Zonsondergang met Twin Peaks in de voorgrond

Hoewel dit plaatje er al aardig mooi uitziet, is er nog wel wat meer uit te halen. Wellicht ben ik over de top gegaan met de veranderingen aan deze foto, maar ik heb de kleuren iets sterker gemaakt, de schaduw iets meer zwart, en nog meer contrast toegevoegd. Ik hoor graag wat je ervan vind…

zonsondergang in San Francisco

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Real Time Web Analytics