Boomhut Avontuur Nummer Twee

by Dennis Goedegebuure

Bijna 11 maanden geleden gingen Bo-Jools en ik in een boomhut slapen voor haar 6e verjaardag. Dus nu Deyan 5 jaar is geworden, werd het tijd om ook hem een boomhut avontuur te laten mee maken. Maar dan wel weer in een andere boomhut dan waarin we al geslapen hebben. Dus hadden we een boomhut in de Santa Cruz heuvels uitgekozen, ook weer via Airbnb geregeld. Deze boomhut ligt in een bos van Redwood bomen, een hele speciale boomsoort welke meerdere stammen uit dezelfde wortels laat groeien.

Het was een eind rijden, en met een GPS op mijn iPhone die ons over een onverharde weg stuurde in het donker, was het moeilijk de boomhut te vinden. Ik kneep hem soms selfs wel, aangezien we midden in de middle of nowhere waren, zonder dekens in de auto, of genoeg eten en drinken. De weg ging door het bos, met hier en daar diepe kuilen in de weg, waar de auto zomaar vast had komen te zitten. Met weinig telefoon ontvangst was dat best een zorg voor mij, want je wilt toch echt niet vast komen te zitten voor de rest van de nacht terwijl je een boomhut avontuur beloofd hebt aan je 5 jarige zoon. Hoe kan je dan falen als vader..?

Aangekomen bij het landgoed van de boomhut, bleek dat we er nog steeds niet waren. We moesten maar liefst 5 minuten over een heel smal paadje door het bos lopen. Maar goed dat mijn iPhone geheel was opgeladen, want nu kon ik mooi de flash van de telefoon gebruiken als lantaarn. En geloof mij, dat had je dan ook wel nodig. Het was stik donker in het bos. En na 5 tot 6 minuten door het bos gelopen te hebben, kwamen we dan eindelijk bij onze boomhut aan. Een mooi plaatje zo tussen de bomen.

Boomhut 's avonds met lichtjes aan
Boomhut in de nacht

In de morgen werd het pas duidelijk hoe mooi de omgeving is. Prachtige Redwood trees, en een opkomende zon welke licht door de bomen liet schijnen. Er gingen twee basten van de boom door het boomhuisje heen. Een in de woonkamer, en een in de badkamer. Erg gezellig ud voor een avondje met je 5 jarige zoon.

Een gezellige boomhut

Inde morgen kwamen we er pas achter hoe mooi het om de boomhut is. De zon prikst al snel door de bomen, en de Redwood Trees steken ver boven de hut uit. Het lijkt wel of ze tot ver in de hemel lopen, zo lang zijn ze. Even een frisse neus halen buiten om alles te aanschouwen vroeg in de morgen was best koud. We zitten dan ook ver boven zee niveau in de heuvels bij Santa Cruz. De boomhut is niet ver boven de grond gebouwd, maar je moet toch een bruggetje over om bij de deur te komen. Allemaal heel erg mooi gebouwd.

Boomhut op Airbnb voor ons tweede boomhut avontuur

Deyan wilde perse een foto maken van mij voor de boomhut maken met mijn grote camera. Deze is dan ook best goed gelukt.

Dennis voor de boomhut

En dat was dan weer een mooi avontuur van de Goedegebuure’s in een boomhut. Nu gaan we op zoek naar de volgende voor volgend jaar, waar we waarschijnlijk met z’n drieen gaan om Fiona een keer een beetje rust te geven. Er staan genoeg boomhutten te huur op Airbnb, dus welke zullen we kiezen voor ons volgende avontuur?

Dat was weer een mooi avontuur in de boomhut

 

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Real Time Web Analytics