Bond van Wetsovertreders

by Dennis Goedegebuure

Dit kan alleen in Nederland. Boeven die een eigen bon hebben om hun belangen te behartigen. Vandaag werd ik per ongeluk een stukje wijzer, er betsaat inderdaad een Bond van Wetsovertreders in Nederland…

De Bond van Wetsovertreders (BWO) is een Nederlandse vereniging die werd opgericht in 1972 als Belangengroepering Wetsovertreders. De vereniging heeft tot doel de belangen van gevangenen, oud-gevangenen en verdachten te beschermen tegen staatswillekeur, ‘schade, welke door het Nederlandse strafrecht wordt of zou kunnen worden toegebracht aan individuen of groepen in de Nederlandse samenleving’.

Uhm, hebben deze mensen het niet aan zichzelf te danken dat ze in de sh*t zitten? En moeten ze niet gewoon zelf voor een advocaat zorgen welke un belangen zou moeten vertegenwoordigen?

Bond van Wetsovertreders in de Telegraaf

Ik zag een Telegraaf bericht op Facebook dat de bond van wetsovertreders harde kritiek geuit heeft op de politie van Almelo dat ze een veel plegende Pool op de trein naar huis gezet hebben. De Pool was maar liefst 66 keer opgepakt voor winkeldiefstal, en wilde terug naar huis. Dus de aktie van de politie heeft hem juist verder op weg geholpen, en hopelijk Nederland een stukje veiliger gemaakt. Maar nee, de dieven bond vind het nodig een toon van kritiek te laten horen.

Werkelijk, dit kan alleen maar in Nederland gebeuren. Waar zijn de Pek en Veren..?

 

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Real Time Web Analytics