Tijd om weer te gaan Bloggen

by Dennis Goedegebuure

Het wordt weer eens tijd om wat meer te gaan schijven hier op The Next Corner. De laatste tijd is het erg druk geweest, en heb niet altijd inspiratie gehad om iets te schrijven na een lange dag hard werken. Het valt ook allemaal niet mee met drie kinderen, een drukke baan bij Airbnb, en heel wat extra activiteiten die ik wil doen. Vooral foto’s maken kom ik niet echt aan toe zo.

Het aantal pageviews die deze blog heeft gezien, is flink omlaag gegaan de afgelopen maanden. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de minimale content die hier geplaatst is. Ik heb eens de nummers erbij gepakt, en het ziet er niet best uit…

Grafiek Pageviews op The Next Corner

 

Wanneer ik eens kijk hoe de grafiek eruit ziet van de pageviews op de posts die geschreven zijn in een bepaald jaar, dan zie ik duidelijk dat de oude posts het steeds minder goed doen, waarbij de nieuwe posts niet echt bijdragen aan groei.

Pageviews per jaar wanneer de post geschreven is

Dit heeft volgens mij alles te maken met het feit dat Google Image search veranderd is. Ik kreeg nogal veel bezoekers via image search.

Twee dingen die ik ga veranderen:

  1. Ik heb de WordPress iPhone App gedownload, en zal meer foto posts gaan plaatsen via de app. Dit zal zeker niet een groei van bezoekers/pageviews teweeg gaan brengen, maar is wellicht leuker om naar te kijken dan mijn saaie geschreven posts. Wat dacht je van een foto per dag..? 
  2. Eens per maand zal ik een veel langere post schrijven in het Nederlands. Ik ben er achter gekomen dat mijn geschreven Nederlands behoorlijk achteruit aan het gaan is. Hoe kan ik in hemelsnaam mijn kinderen goed Nederlands leren, als ik het zelf niet eens kan!

Ik ben benieuwd hoe dit experiment af zal gaan lopen. Deze weblog blijft natuurlijk een hobby projectje! Het wordt tijd om weer meer te gaan bloggen!

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Real Time Web Analytics