Snow Moon – Februari 2013 Volle Maan

by Dennis Goedegebuure

De laatste tijd zijn de kids heel geintereseerd in astronomie. Wellicht komt het omdat pappa een nieuwe app geinstaleerd heeft op zijn iPhone5; Star Walk.Deze applicatie geeft je een real-time overzicht van de sterren, de planeten en alle satelieten die rondom de aarde zweven. De kids vinden het prachtig, en steken er ook nog iets van op.

Starwalk screenshot van de volle maan

En door de vragen die ze stellen, leer ik ook nog iets. Namelijk, dat elke volle maan in het jaar een eigen naam heeft. Waarbij deze maand de Sneeuw Maan genoemd wordt. En dat er slechts eens in de 33 maanden een ‘Blue Moon‘ is. Wat is een Blauwe Maan? Aangezien de tijd tussen de volle manen slechts 28 dagen is, komt het soms voor dat er twee keer een volle maan in een kalender maand voortkomt. De volgende keer dat dit voorkomt is juli 2015. De laatste keer was in augustus 2012. Die hebben we dus net gemist!

De kids waren er dus ook echt wel voor in om op zolder de maan te zien opkomen boven de huizen. En met de app in mijn broekzak, ben ik dus nooit te laat…

Volle maan boven San Francisco

En weer wat geleerd vandaag!

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Real Time Web Analytics