Mexican Coke

by Dennis Goedegebuure

Mexican Coke

Mexican Coke

De Coca-Cola uit Mexico is veel beter dan de Coke die je normaal in de supermarkten van de Verenigde Staten kan kopen. Waarom? Het antwoord is simpel, de ingredienten zijn behoorlijk anders. De Cola uit Mexico wordt geproduceerd met echte suiker van suikerriet, terwijl de Cola in de VS gemaakt wordt zoals alle producten in de supermarkt: Met Corn Syrup.

Veel startups in San Francisco hebben speciale “perks” om de talenten te trekken. Tegenwoordig is de Mexican Coke een van de dingen die de startups aanbieden als soda’s als een extra telenten binder. Ik heb de afgelopen maanden al gelunched bij: Twitter, Zynga, Disqus, One Kings Lane. Bij al deze startups wordt er Mexican Coke aangeboden in de lange fles!

De hippe lunch tentjes op Market Street gaan ook al om. Bij de Super Duper Burger op Market Street wordt er nu ook al alleen maar Mexican Coke geserveerd…

Mexican Coke Super Duper Burger

Mexican Coke Super Duper Burger

Om de hoek bij ons nieuwe huis kan ik de Mexican coke ook al kopen bij de tree van 24 flessen. Wel iets duurder dan een doos met blikjes Amerikaanse Coke, maar dan heb je lekkere cola met echte suiker in plaats van Corn Syrup! Maar mocht het niet verkocht worden in de locale supermarkt, dan kan je de Mexican Coke altijd online kopen, en bij je thuis laten bezorgen!

Mexican Coke shopping online

Mexican Coke shopping online

De reden dat de cola in Mexico met Sugar Cane gemaakt wordt en in de VS met Corn Syrup, is volgens de Coca-Cola Company een simpele som van de prijzen voor de ingredienten op de plaats waar de cola gemaakt wordt. En aangezien de Verenigde Staten een flinke subsidie geeft op het verbouwen van graan, is de prijs voor suiker op basis van rietsuiker vele malen hoger dan suiker op basis van graan!

Weer een reden om tegen protectie maatregelen op het gebied van importen- en export te zijn. Wij willen Amerikaanse Cola met rietsuiker in plaats van graan! Tot dan, willen we Mexicaanse Coke tegen een goede prijs!

Hier nog meer over de cult status van de Mexican Coke op The New York Times

 

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Real Time Web Analytics