Koffie Mobiel Betalen nu ook in Europa

by Dennis Goedegebuure

Groot succes of niet, Starbucks zet veel in op het mobiel afrekenen van een kopje koffie. Nadat ik de mobiele betaal functie in de Starbucks iPhone app al in april 2010 in San Jose zag, wordt er steeds meer geadverteerd voor het mobiele betaal gemak. Grote Abri’s in de Muni stations in San Francisco met de boodschap dat het toch vooral makkelijker is om met de Starbucks App te betalen.

Starbucks advertentie voor mobiel betalen in San Francisco

Nu lees ik op Emerce dat Starbucks ook in Europa de mobiele betaal functie zal gaan introduceren. Allereerst in Engeland, de vraag is of Nederland met de slechte dekking van Starbucks filialen ook aan de beurt komt!

Koffie Mobiel Betalen Veilig?

Wat mij toch vooral tegenhoudt in het gebruik van mijn mobiele telefoon voor al deze makkelijke diensten is de security! De smart phone’s van tegenwoordig zijn in staat heel veel persoonlijke informatie op te slaan zoals paswoorden, adres en email. Wanneer we ook nog gaan betalen met een simpele swipe van het mobieltje langs een kassa, dan zullen al snel credit card gegevens opgeslagen moeten worden op de smart phone. Verlies of diefstal wordt dan direct een ongemak doordat je alle gegevens moet weizigen en nieuwe kaartjes moet aanvragen.

Laatst was mijn credit card weer eens misbruikt, en moest ik wachten op een nieuwe. Niet het einde van de wereld, echter alle automatische betalingen die waren ingesteld op het oude kart nummer moesten opnieuw ingesteld worden.

Het lijkt allemaal zo makkelijk, tot dat het fout gaat…

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Real Time Web Analytics