Karelsbrug Praag in het nieuws

by Dennis Goedegebuure

bezoekrs op TNC vanmorgen toen ik wakker werd op zoek naar de Karelsbrug in PraagWordt je wakker op een doodgewone zaterdag, zie ik ineens een enorme piek in het aantal bezoeken op mijn blogje. Een enorme Alpe d’Huez in de statistieken zo rond 9 – 10 uur in de morgen. De tijd dat wakker Nederland net het 6 uur journaal gekeken heeft, en eens gaat Googlen over het nieuws in het journaal. En wanneer er een 45-jarige Italiaan van de Karelsbrug in Praag afgevallen is om een foto te maken, en daarbij jammerlijk om het leven komt, gaat de gemiddelde Telegraaf lezer dus op zoek naar een plaatje van de brug in Praag gebouwd in opdracht van Karel IV.

Toerist valt van Karelsbrug in Praag

Foto van Karelsbrug in Praag gemaakt door Dennis GoedegebuureHet nieuws van de toerist die een mooie foto wilde maken stond breeduit op de voorpagina van de Nederlandse krant websites. Een snelle zoekopdracht op Google News brachten een aantal nieuwsberichten naar boven. De Karelsbrug in Praag werd duidelijk genoemd, waarbij het grote aantal beelden op de rand natuurlijk de interesse wekten van menig nieuwschierige krant lezer. Hieronder het berichtje van de Telegraaf bijvoorbeeld welke rond 19.00 op de website geplaatst is:

Telegraaf bericht van toerist die van Karelsbrug in Praag valt

In 2008 was ik voor een weekje in Praag voor het werk. Ik had wel nog tijd om een paar mooie kiekjes van de stad te maken. De foto die ik destijds van de Karelsbrug genomen heb, staat bovenaan als vierde foto wanneer je zoekt op Karelsbrug.Daar komen dus veel van die bezoekers vandaan. Google SERP met mijn foto van de Karelsbrug in Praag:

Google SERP met mijn foto van de Karelsbrug in Praag

Topzoekwoorden voor Karelsbrug

Top Zoekwoorden Karelsbrug

De top zoekwoorden die gebruikt worden zijn:

  1. Karelsbrug
  2. Karelsbrug Praag
  3. De Karelsbrug
  4. Karelsbrug, Praag
  5. Foto Karelsbrug

Zie hiernaast een screenshot van de top zoekwoorden.

Image Search voor de #WIN

Nog steeds zorgen een aantal foto’s op mijn blog voor veel bezoekers door image search. Echt veel kan ik niet met deze bezoekers, je kan er geen vliegtickets of anti virus software aan verkopen. Maar toch geeft het weer een interessant inzicht hoe image SEO voor veel verkeer kan zorgen. Helaas is het op basis van zo’n triest bericht, anders zou ik wel weer blij zijn met een goede dag aan bezoekers op TheNextCorner!

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Real Time Web Analytics