Wordcamp San Francisco 2011

by Dennis Goedegebuure

WordCamp San Francisco 2011Zoals vorige jaren, ben ik ook dit jaar weer van de partij bij Wordcamp in San Francisco. Zie mijn posts van 2008, 2009, 2010. En met drie dagen is dit jaar een veel uitgebreidere conferentie dan voorgaande jaren. Helaas kon ik de vrijdag sessies niet bijwonen, maar de zaterdag en zondag ben ik van de partij.
Wordcamp SF 2011 badge

Laat het sneeuwen op je website met CSS3

De CSS3 sessie van Estelle Weyl was ongelofelijk. Estelle is een wizzard met css3 en liet dat ook zien door middels css sneeuwvlokken op een website naar beneden te laten vallen. Haar hele presentatie is hier te zien. Je kan dus in de toekomst iets moois hier verwachten. Geen sneeuwvlokken die naar beneden komen, wat dat vind ik zelf maar irritant. Maar mijn blogje mag wel wat opgeleukt worden hier en daar, zonder dat de snelheid omlaag gaat.

Deze sessie was een volle zaal, waarbij zelf achterin geen staan plaatsen meer te vinden waren.
volle zaal bij CSS3 sessie op Wordcamp SF 2011
Estelle had trouwens een nieuwe Apple Macbook Pro vol met stickers. Ze grapte dat hierdoor het meer op een oude laptop leek, waardoor deze niet zo snel gestolen zou worden. Meer van Estelle is te vinden op Standardista.com en Evotech.
laptop stickers zodat nieuwe Macbook Pro niet gestolen wordt
Helaas moest ik na de CSS3 sessie al weer weg om een aantal huizen te gaan bekijken in San Francisco. Later meer over de zondag sessies.

Random Wordcamp SF 2011 foto’s

Jaarlijks Wordcamp Tshirt

Elk jaar wordt er een speciaal tshirt ontworpen voor Wordcamp SF. Fiona is er niet zo gek op van die geek-tshirts, maar nu ik bij Geeknet werk kan ze er niet aan ontkomen. Geek T-shirts FTW! Dit jaar is het ontwerp een comic, waarbij de focus gelegd wordt op de verschillende focus dit jaar op zowel developers en op bloggers/content creators.
Wordcamp Tshirt

WordPress Job board

Het wordpress job board is een open invitatie voor het samen komen van vraag en aanbod voor WP werk. Ik krijg vaak vragen of ik goede developers of designers weet die met WordPress om kunnen gaan. Kennelijk is er een ruime vraag naar services, want het bord was vrijwel vol al voor de lunch.
Een vol WordPress Job Board

WordPress Swag

Elk jaar is er WordPress wag te vinden. De buttons zijn er elk jaar.
Wordpress buttons
Maar dit jaar hadden ze ook buttons van de andere Automattic services zoals Vaultpress; of van WordPress producten, zoals Buddypress.
Buddypress buttons
Maar ook wordt er steeds meer premium WordPress swag verkocht.
Wordpress koffie mugs

Wordcamp sponsor: Microsoft

Microsoft heeft afgelopen jaar het MSN Spaces product omgezet op WordPress. Microsoft was dan ook sponsor voor Wordcamp, echter de Microsoft werknemers waren niet echt geintereseerd in de Wordcamp bezoekers. Ze waren meer met zichzelf en met elkaar bezig dan echt interactie te laten zien. Gemiste kans van Microsoft en een typische manier van een groot bedrijf van het niet begrijpen van de WordPress community.

Microsoft als sponsor op Wordcamp

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Real Time Web Analytics