Haven van Rotterdam

by Dennis Goedegebuure

In de tijd dat ik opgroeide in Nederland, was de haven van Rotterdam de grootste haven van de wereld. Nu staat de Rotterdamse haven “slechts” in de top 10 van drukste havens in de wereld. Aziatische havens zoals die van Shanghai, Singapore en Hong Kong zijn nu groter zowel in het aantal containers als ook in de goederen overslag. (lees hier mijn verslag van mijn bezoek aan Hong Kong)

Desalniettemin is het nog altijd indrukwekkend om een kijkje te nemen in de Rotterdamse havens. Dat kan nu zeer gemakkelijk met de Spido. De Spido is een vaartocht door de Rotterdamse haven vanaf de voet van de Erasmus brug. De vaartocht van een uur neemt je langs een aantal bezienswaardigheden in Rotterdam. De Euromast, Delfts haven, Hotel New York, degrote container havens en een aantal droog dokken waar schepen worden gerepareerd, maar ook het cruiseschip de Rotterdam, welke nu in een restaurant en hotel is verbouwd.

Tijdens mijn bezoekje aan Nederland hebben we deze haven tocht gemaakt. Ondanks dat boot vol met toeristen zit, vonden de kids het een heel mooi avontuur. En pappa kon natuurlijk een paar mooie plaatjes schieten van Rotjeknor.
Hier zijn een paar mooie foto’s van de haven van Rotterdam:

De Erasmus Brug waar de vaartocht begint

Erasmus brug in Rotterdam

hijskranen panorama in de haven van Rotterdam

Rood vrachtschip in de haven van Rotterdam

Het laden en lossen van een groot container schip in de Rotterdamse haven

Container haven in Rotterdam

hijskranen in de haven van Rotterdam

In de foto hieronder zie je twee grote droogdokken waar schepen gerepareerd kunnen worden. Zeer indrukwekkende bouwstellingen, aangezien de schepen die hier in gemanoeuvreerd worden zeer groot zijn.
Droogdok voor schip reparaties in Rotterdamse haven

Cruiseschip de Rotterdam, nu een hotel en restaurant

Bijna aan het einde van de rondvaart door de haven van Rotterdam, krijg je een prachtig uitzicht over de Rotterdamse skyline, met op de voorgrond: Hotel New York, waar vroeger de Holland Amerika lijn vertrok. Nu is Hotel New York een hip restaurant/bar met een terras aan het water, met uitzicht over de haven.

Rotterdamse havenhoofd met Hotel New York en de Erasmus brug

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Real Time Web Analytics