Burgernet Strand Scheveningen

by Dennis Goedegebuure

Goed initiatief van de gemeente Den Haag. Burgers kunnen nu een steentje bijdragen aan een veiligere maatschappij. En aangezien de gemiddelde Nederlander doorgaands behoorlijk weet te klagen over de hulpdiensten of de maatschappij in het algemeen, nu is de kans om iets goeds terug te doen.

In de drukke zomer maanden, hebben de politie en andere hulpdiensten ook last van een vakantie schema van collega’s. En met meer mensen, en vooral kinderen op het strand, wordt er extra druk gelegd op de nu al moeilijke bezetting van deze broodnodige diensten. Burgernet zorgt ervoor dat er genoeg handen, ogen en oren op het strand zijn, mocht er iets gebeuren, dan kan het of voorkomen worden, of snel opgelost!

Burgernet Aanmelden

Iedere burger kan zich aanmelden. Je word dan dagdeelnemer van Burgernet en ontvangt gratis sms-jes met belangrijke strand informatie. Zoals:

  • Wanneer het te gevaarlijk is om te zwemmen
  • Een kind de ouders kwijt is
  • Je kan helpen bij het opsporen van verdachte van diefstal  of beroving
  • Wanneer het KNMI een weeralarm afgeeft

Je bent bij aanmelding bij Burgernet slechts een dag deelnemer, waarna je daarna automatisch uit het bestand gehaald wordt. Meld je nu dus aan bij DenHaag.nl/veilig of Burgernet.

Overheid Verantwoordelijk voor Veiligheid

Sommige mensen zullen zeggen dat het de taak van de overheid is om het strand veilig te houden. Daar betaal je tenslotte toch belasting voor! Persoonlijk vind ik het een goed initiatief dat de burger mee kan helpen en een steentje bij kan dragen aan een veiligere maatschappij.

Gister werd ik nog gevraagd door een mevrouw of het veilig was om te zwemmen in de zee op het strand bij Scheveningen. Zelf was ik er niet bewust van of er gevaar was bij het zwemmen. Er kon wel eens een goede onderstroom staan in de branding, dus ik vertelde haar dan ook dat het belangrijk was om bij de kinderen in de buurt te blijven, en niet te ver van het strand vandaan. Er waren tenslotte alleen maar een paar golf surfers in het water…

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Real Time Web Analytics