Browser Markt in Nederland

by Dennis Goedegebuure

De post op GigaOM over de browser wars, waarbij Chrome een geraporteerd marktaandeel van 20% bleek te hebben, inspireerde mij om eens te kijken wat de bezoekers van mijn website voor browser gebruiken. En dan vooral welke browser marktaandeel aan het winnen is.

The Next Corner NL

Op mijn Nederlandse blog is Internet Explorer nog steeds de dominante browser. Echter, Chrome groeit hier ook heel aardig, waarbij Firefox nagenoeg gelijk blijft.

San Francisco Tips

Ook op San Francisco Tips gebruiken de meeste bezoekers nog steeds een versie van Internet Explorer. Hier zie je verder het gebruik van Safari veel sterker toenemen in de laatste 1.5 jaar. Wellicht het gevolg van de opkomst van de iPad en iPhone als gadget voor onderweg.

The Next Corner ENG

Op mijn Engelse versie van The Next Corner springt de daling van het percentage gebruikers van Firefox direct in het oog. Echter nog steeds gebruikt een groot aantal van de bezoekers van mijn Engelse blog de Firefox browser.

Nederlandse Browser Markt

Op Statcounter kan je de data voor de Nederlandse browser markt bekijken, waarbij Internet Explorer nog steeds de meest dominante browser is, maar Chrome snel aan marktaandeel wint sinds de lancering.

Browser markt in Nederland

Welke browser gebruik jij?

Nu ben ik wel benieuwd. Ik gebruik alle vier de browsers, waarbij ik vooral Firefox met heel veel ad-ons en plugins gebruik voor mijn werk. Vraag is welke browser gebruik jij, en waarom?

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Real Time Web Analytics