Hoe Breed is het Kanaal

by Dennis Goedegebuure

Wat doe je als je in een keer een sprong in bezoekers aantallen ziet op een dag met als voornaamste zoekwoord: Hoe breed is het Kanaal? Juist, dan ga je eens even kijken wat er op de TV was wat voor een directe sprong in zoek opdrachten rondom het kanaal overzwemmen verantwoordelijk is.

Het Kanaal Overzwemmen

Een oude post uit 2007 heeft vandaag opeens een sprong in aantal bezoekers gekregen. Een snelle blik op de top zoekwoorden welke bezoekers brengen vandaag geeft een goed beeld dat er iets aan de hand is rondom het kanaal overzwemmen tussen Engeland en Frankrijk.

De top wordt aangevoerd door: hoe breed is het kanaal. Dit zou nog veroorzaakt kunnen worden door een documentaire over het kanaal, maar de zoekopdrachten rondom het kanaal overzwemmen geeft wel aan dat er iets in Nederland op TV is geweest over hierover.

Een snelle blik op de zoek resultaten leert ons dat mijn post op beide zoekopdrachten hoog op de eerste pagina staat:

Hoe breed is het kanaal in de zoekresultaten Het kanaal overzwemmen

En met de Hittail software voor de analytics kunnen we direct zien dat deze bezoekers snel achter elkaar kwamen. Ik neem dus aan dat de interesse in het kanaal tussen Engeland en Frankrijk gewekt was door een televisie programma over het zwemmen van het kanaal tussen Dover en Calais.  

En wat blijkt? Er was vanavond een programma op SBS waarin Beau van Erven Dorens probeerd het kanaal over te zwemmen. De Wereld van Beau volgt hem tijdens het trainen, en de uiteindelijke poging om het kanaal over te zwemmen.

De wereld van Beau het kanaal over zwemmen

Of hem het lukt, kijk maar snel op uitzending gemist.

Hoe breed is het Kanaal?

Overigens heeft de vriend waarvoor ik een blog opzette in 2007 het kanaal geheel overgezwommen. Het blijkt dat er in mijn originele post niets naar voren was gekomen welke vandaag al die bezoekers naar de post brachten, maar een reactie heeft de desbetreffende zoekwoorden wel:

Hoe breed is het kanaal tussen engeland en frankrijk. Dover en Calais.?

Met mijn antwoord:

“Het kanaal is 34 kilometer breed bij Calais en Dover”

Hoe breed is het kanaal tussen Engeland en Frankrijk? Kan je zwemmen van Dover naar Calais? Hoeveel mensen hebben het kanaal overgezwommen?

{ 1 comment… read it below or add one }

Alexander de Jong

Per boot gaat het toch wat sneller, dan zwemmen bedoel ik dan. Half uurtje 🙂

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Real Time Web Analytics