Osama Bin Laden Gedood

by Dennis Goedegebuure

Zit je op zondag avond te werken, met Twitter open, breekt het nieuws dat Osama Bin Laden gedood is, en President Obama een speciale aankondiging gaat doen. Dus dat wordt de rest van de avond achter CNN kijken naar de berichtgevingen.

In Nederland is natuurlijk nog iedereen aan het slapen, maar het nieuws is gebroken. Op Twitter lijkt dit de eerste te zijn geweest:

first tweet breaking Bin Laden is Dead

Keith Urbahn is de Chief of Staff van het kantoor van Donald Rumsfeld. Je mag dus aannemen dat Keith goed geinformeerd is.

Update 8.04 pm: Overigens laat President Obama lang op zich wachten, waar de aankondiging eerst om 10.30 EST zou beginnen, nu is het al ruim 30 minuten uitgesteld.

Update 8.07 pm: Er wordt nu gezegd dat Bin Laden gedood is in Inslamabad in Pakistan. Daar woonde hij dood normaal in een grote vila.

Update 8:12 pm: Er komen al veel grappen langs op Twitter, de beste tot nu toe is een twitter account gemaakt voor Osama Bin Laden in de hel. Eerste tweet:

Wait, What..?

Osama in de hel

Update 8:16 pm: Osama is niet gedood door een drone, maar door een “human operation”. Of te wel, special forces of CIA die iemand in Pakistan ombrengen op een geheime missie.

Update 8:23 pm: En nog meer grappen komen over Twitter:

Bin Ladin is Dead! (Thank you Apple for tracking his iPhone!!!)

image

Update 8:29 pm: Fox News heeft een typefout in de scroll staan:

Obama Bin Laden Dead

image

 Update 8:30 pm: Voor het witte huis verzamelen zich veel mensen en beginnen het volkslied te zingen. Eerst waren er een paar mensen, toeristen, nu verzamelen zich steeds meer mensen. Check-ins gaan door het dak op Pennsylvania Avenue.

Update 8:35 pm: President Obama spreekt de wereld toe:

"I can report to the American people and to the world, that the US has conducted an operation that killed Osama bin Laden”

Obama spreekt de wereld toe: Osama Bin Laden is door"

Update 8:39 pm: Obama had de zoektocht naar Bin Laden als prioriteit gemaakt voor de directeur Panetta van de CIA, dead or alive. Vanaf vorig jaar Augustus had de CIA informatie dat Bin Laden in de vila in Islamabad zat.

Een klein team is op pad gegaan, en na een kort vuurgevecht was Osama Bin Laden dood, en werd zijn lichaam mee genomen.

Update 8.49 pm: En weer een goede grap:

Is it just a coincidence that Chuck Norris is "out of town for a few days"? #JustSayin

image

Update 9:03 pm: Dat wordt verder de hele avond herhalingen zien van de laatste 10 jaar van het leven van Osama Bin Laden. Tot zover mijn live blogging…

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Real Time Web Analytics