HitTail Long Tail Keywords op TNC

by Dennis Goedegebuure

Begrijp jij de long tail keyword van je website goed? Om te begrijpen hoe je bezoekers je website vinden in de zoekmachines moet je analyseren welke zoekwoorden je bezoekers gebruiken voordat ze op je site terecht komen. Ik gebruik een aantal analytics software om meer inzicht te krijgen. Ik wilde in deze blogpost een diepere beschrijving geven van een niet bekend Analytics software paket waarmee je makkelijk de keywords uit de long tail voor je inzichtelijk maakt: Hittail.

Zoals zoveel analytics software pakketjes, moet je begrijpen waarvoor je Hittail wilt gebruiken om er meer waarde uit te halen. Je kan deze functies ook uit andere analytics software zoals Google Analytics halen, echter, zolang je geen geld besteed aan Hittail, zie ik weinig nadelen.

Long Tail Keyword Bezoekers

Long Tail KeywordsZolang je meer bezoekers krijgt op alle long tail woorden bij elkaar dan de top 10 zoekwoorden, zie ik het als geen verloren tijd om deze Torso of Long Tail woorden te onderzoeken.

Over langere tijd zal je dan beter begrijpen hoe je bezoekers denken, welke zoekwoorden ze intypen in de zoekmachines, en hoe je met je website hoger in de zoekmachines kan ranken, zodat je meer bezoekers naar je website kan trekken.

Bezoekers is natuurlijk niet het belangrijkste, het gaat er meer om om de juiste bezoekers naar je website te krijgen. Dit start met het beter begrijpen wat er in het hoofd van de zoeker omgaat bij het intypen van een zoekwoord.  Hierbij zijn de meest gebruike zoekwoorden handig, maar je wilt ook inzicht verschaffen in alle variaties.

Hittail Long Tail Keyword Software

Ik gebruik Hittail niet alleen om te begrijpen welke zoekwoorden gebruikt worden door bezoekers die mijn websites wisten te vinden, maar ook om inspiratie op te doen voor onderwerpen om over te bloggen, of welke woorden ik moet gebruiken in mijn posts.

De Hittail Software werkt heel makkelijk, en is gratis voor kleine blogs/websites. Nadat je een regel javascript hebt toegevoegd aan de html van de site, kan je de resultaten in real time terug zien op de Hittail website.

Op de website van Hittail is een handig overzicht gegeven hoe je de service kan gebruiken om inspiratie op te doen voor vervolg blogposts;

  • Je ziet een bezoeker op je website komen gebruik makend van een bepaald woord
  • Dit woord wordt gematched met de URL van de pagina waar de bezoeker op geland is, en dus aangemerkt als een suggestie
  • Je kan heel gemakkelijk het woord op een to-do lijst zetten, zodat je direct een lijst met onderwerpen hebt om over te schrijven

hoe werkt Hittail?

In de Keyword lijst wordt tevens direct aangegeven hoeveel je zou moeten spenderen zoveel bezoekers op deze woorden naar je website te krijgen door middel van Adwords/Adsense. Ik neem deze waarde overigens wel met een korreltje zout! Het is een leuke indicatie, ik hecht er niet veel waarde aan!

waarde zoekwoorden volgens Hittail

De meest waardevolle functie in Hittail is voor mij de To-Do suggestie lijst. Hier kan je aangeven welke zoekwoorden die al een keer een bezoeker naar je website gebracht heeft, je op een to-do lijst wilt zetten om in vervolg posts te gebruiken. Hieronder zie je een aantal zoekwoorden welke vandaag bezoekers naar TheNextCorner brachten, en ik op de To-Do lijst gezet heb!

Hittail To-Do suggestie lijst

Check je Rankings, Verbeter Bezoekers Aantallen op Long Tail Zoekwoorden

 

Je kan tevens de gehele lijst downloaden, en via de Rankchecker van SEObook.com gemakkelijk bepalen welke woorden je zou willen gebruiken in interne links. Stel dat je een aantal woorden hebt aangemerkt voor een vervolg verhaal, en dat je wilt linken naar andere relevante blogposts. Je kan dan heel gemakkelijk bepalen met welke woorden je naar je oude blogposts zou willen linken, zodat je in zoekmachines hoger komt te staan.

Hier is een simpel voorbeeld voor een aantal woorden van vandaag. Er zijn drie woorden die te maken hebben met mijn Tapijtkevers blogpost van vorig jaar:

  1. Hele kleine tapijtkevertjes in huis
  2. Werken tapijtkeverlarve
  3. Nest tapijtkever

Volgens een simpele rank checker staat mijn blogpost over tapijtkevers en onze strijd om deze vervelende beestjes uit ons tapijt te krijgen op plaats nummer: 2, 3 & 4 in Google.nl.

Dit is allemaal leuk natuurlijk, maar voor een blog als TheNextCorner, waarbij ik over van alles en nog wat schrijf, zijn de suggesties die Hittail aangeeft niet altijd even bruikbaar. Ik wil mijn lezers hier nu eenmaal niet vervelen met elke dag een update over de tapijtkevers en ander uitgekouwd spul waar ik al menigmaal over geschreven heb. Laat staan dat er weer eens een keer een post voorbij komt over het verwijderen van een Trojan Horse op je computer… Zucht!

Hittail Gerichte Long Tail Suggesties

Op mijn San Francisco Tips website is dit veel bruikbaarder. Aangezien de suggesties van Hittail hier veel specifieker zijn rondom onderwerpen die wellicht nietgeheel duidelijk zijn behandeld op mijn website, of geheel niet, kan ik heel gemakkelijk een uitgebreide to-do lijst maken. Zie hier een suggestie van Hittail rondom het onderwerp: Transamerica Pyramid. Ik heb nog niets eens een pagina gebouwd hierover, dus dat staat bovenaan mijn lijstje voor mijn San Francisco Tips website…

Hittail gerichte suggesties

Slimme Optimalisatie voor SEO

Een slimme SEO zal natuurlijk hier z’n voordeel mee weten te doen. Maar waar het mij altijd om gaat is om met zo min mogelijk moeite, zoveel mogelijk resultaat weten te krijgen. Zo heb ik een aantal van de Hittail woorden door de Rank checker van Aaron gehaald, en in Excel met custom filters mijn juiste to-do lijst gemaakt.

Ik richt mij voornamelijk op oude posts, welke op bepaalde zoekwoorden net buiten de top 10 vallen! Als SEO weet ik als geen ander dat een top 10 rank het enige is wat er toe doet. Eigenlijk gaat het enkel en alleen nog maar om de top 3 tegenwoordig.

Dus wanneer je weet voor welke woorden je op de tweede pagina naar voren komt, is het dus zaak om voor die zoekwoorden de betreffende URL een extra zetje te geven. Zoeiets als hieronder.. :):)

Het doel van de interne linkjes hier, met het juiste zoekwoord, is om deze pagina’s het juiste zetje in de rug te geven richting de top 10! Dat zou een mooie sprong in bezoekers aantallen teweeg kunnen brengen, mits er veel op deze woorden gezocht wordt! Wat overigens vast niet het geval is in dit geval, anders zou het niet een tail woord zijn!

Elk Verhaal Heeft Een Staartje

Een Keyword staartje… Nu is het dus nog een laatste stap om voor deze zoekwoorden lijst te achterhalen wat de populatiteit is binnen Nederland. Want als er slechts 2 mennsen in 1 maand zoeken om hun Blogger blog te verhuizen, dan kan je nog zo hard op #1 staan… veel win je er niet mee!

In Hittail heb je de mogelijkheid om je gehele Hittail te bekijken, en daarbij de percentages te zien wat je top 10 zoekwoorden aan bezoekers aantallen brengt, en hoeveel bezoekers vie de zoekwoorden in de staart naar je website weten te komen.

The Next Corner Hittail

Bovenstaand screenshot is van mijn rapport in Hittail voor deze site, waarbij ik erbij moet zeggen dat in de niet betaalde account de cijfers om de zoveel tijd op nul worden gezet. Wil je voor langere tijd, en meer dan 350 woorden zien in de rapportage, dan kan je natuurlijk altijd upgraden naar een betaalde account. Ik heb echter tot nu toe nog geen reden genoeg gevonden om de portemonee te trekken…

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Real Time Web Analytics