Benzineprijs nu ook in de Krant

by Dennis Goedegebuure

De benzineprijzen zijn nu ook een onderwerp in de krant aan het worden. Met een prijs voor een gallon benzine onder de $4, worden de verhalen over mensen die de tank niet geheel vol pompen omdat ze wellicht een betere, lagere prijs kunnen krijgen over een paar dagen zelfs voor de locale kranten nieuws.

Onderstaand tabelletje (uit de San Jose Mercury news) geeft aan hoe de benzineprijs het afgelopen jaar flink is gestegen.

benzineprijzen nu ook onderwerp voor de krant

Er wordt over verwachtingen gesproken dat de benzineprijs in San Jose, en de rest van de Bay Area wel eens met $0.10 – $0.20 kunnen dalen. Dan bespaar je natuurlijk al snel een paar dollar op een volle tank. En aangezien een beetje SUV 1-8 slurpt, sta je met de grote afstanden voor woon-werk verkeer al snel twee keer per week je grote Amerikaanse Slurper af te toppen!

Overigens kan je natuurlijk altijd even kijken wat een Gallon doet ergens anders in de USA door je locatie in te typen bij Gasbuddy.com.  Zo hebben ze bij Gasbuddy een benzineprijs heatmap gemaakt, en zie je direct dat we hier in Californie veel meer voor benzine betalen dan in de rest van de VS.

Benzineprijs Heatmaps

Benzineprijs heatmap voor de Verenigde Staten

Heatmap source: US Gas Price Heat Map

Rondom San Francisco ziet het er aardig rood gekleurd uit, wat natuurlijk betekend dat we hier in de Bay area veel meer vor onze benzine betalen dan in de rest van de Verenigde Staten. Echter de kleur is relatief ten opzichte van andere prijzen. Dus even inzoomen op de Bay Area dan maar…

Benzineprijs heatmap voor de Bay Area

Heatmap source: San Jose Gas Price Heat Map

Invloed olieprijs op Benzineprijs

Met de daling van de prijs van een vat olie, hoop ik dat de prijs van benzine nog verder omlaag zal gaan.

relatie van de olieprijs met de benzineprijs

Chart source: SanJoseGasPrices.com

Het zit er dik in, als die gasten in het Midden-Oosten nou eens niet op elkaar gaan schieten, dan kunnen wij lekker memorial Day een eindje gaan rijden!

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Real Time Web Analytics