PTSD Post Traumatic Stress Disorder

by Dennis Goedegebuure

Zit je lekker op een vrijdag avond TV te kijken, stuit je op een bijzonder interessante documentaire over Afghanistan veteranen die in de gevangenis zitten in de VS. De documentaire gaat voornamelijk over ex-soldaten die een zeer ernstig misdrijf hebben begaan nadat ze terug in de VS waren gekomen na een tijd in Afghanistan of Irak in het leger hebben gediend.

De ex-soldaten geportreteerd in deze documentaire hebben een ding gemeen. Ze zitten allemaal in de gevangenis, en lijden aan Post Traumatic Stress Disorder. Het blijkt dat de gevangenissen in de VS vol lopen met veteranen uit de oorlogen in Afghanistan en Irak. Deze trend is te vergelijken met de trend in de jaren 60-70, waarbij veel Vietnam veteranen terug kwamen naar de Verenigde Staten, en niet goed wisten waar ze terecht konden met de stress of gevoelens.

In steden als Colorado-Springs begint er een serieus probleem te vormen. Rondom Colorado Springs liggen 5 grote militaire basis met soldaten, velen die net terug komen uit Irak of Afghanistan. In Fort Carson zijn er al een aantal soldaten behoorlijk door geslagen.

De soldaten die blootgesteld worden aan vreselijke tafrelen in de oorlog in Irak of Afghanistan, worden geacht geheel normaal terug te keren in de samenleving in de VS. Echter, vaak worden ze geconfronteerd met grote tegenstellingen.

Over een aantal jaar zal duidelijk worden wat de gevolgen zijn voor de duizenden jonge mannen die gediend hebben in Irak of Aghanistan. Maar het is nu al duidelijk wat voor gevolgen een oorlog kan hebben op deze mensen.

Meer informatie over PTSD of Post Traumatic Stress Disorder:

Wikipedia of NIMH

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Real Time Web Analytics