Mijn Foto Geplaatst door Joop.nl

by Dennis Goedegebuure

Soms is het goed een alert in te stellen voor je eigen naam. Zo kan ik heel makkelijk bijhouden wanneer er iets over mij geschreven wordt, of wanneer er iemand een foto van mij gebruikt en de juiste manier van credits hieraan geeft.

ik plaats soms foto’s op flickr onder een Creative Commons license, waarbij andere internet gebruikers deze foto vervolgens mogen plaatsen onder vermelding van de bron. Ik hoop natuurlijk altijd op een linkje naar mijn eigen site, maar wanneer deze er niet bij staat is het moeilijk om dat voor elkaar te krijgen.

Zo werd ik vandaag doro mijn alert erop geattendeerd dat er een foto van mij geplaatst is op de Joop.nl site. Hhmm.. ben zelf geen socialist, dus even kijken hoe de foto gebruikt is. Zie hieronder een screenshot van de foto ls galerij image:

De foto van een aantal kwallen in het aquarium van Monterey is geplaatst bij dit bericht: De Noordzee Verkwalt. (Het gaat om deze foto: Kwallen). Volgens het bericht zwemmen er steeds meer kwallen in de Noordzee:

Er komen steeds minder vissen en steeds meer kwallen voor in de Noordzee. Het gaat hierbij om vooral vier soorten waaronder de kompaskwal, die gevaarlijk is voor de mens. De toename komt onder andere door overbevissing. Kwallen krijgen de kans om het overschot aan plankton op te eten, waardoor ze sterker worden.

Interessant, dat wist ik dus weer niet! Weer wat geleerd, en mijn foto ergens gebruikt met de juiste manier van bronvermelding.

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Real Time Web Analytics