Meg Whitman’s eMeg Branding

by Dennis Goedegebuure

In de race voor het gouverneurschap in Californie worden er verschillende trucs uit de doos gehaald om de andere kandidaat zwart te maken. De TV en radio spotjes vergelijken de plannen van beide direct op de “slechte” punten.

In the US mogen er in reclame en verkiezings campagnes behoorlijk meer vergelijkingen gemaakt worden dan in Nederland. Je kent de Pepsi Challenge waarbij in de VS Coca-Cola direct getest wordt t.o.v. Pepsi. In Nederland is het een “andere willekeurige cola”.

Het modder gooien in de campagnes van Meg Whitman en Jerry Brown voor het gouveneurschap in Californie wordt met de dag erger hoe dichter we bij de dag van de verkiezingen komen.

De banner hieronder zag ik vanmorgen op The New York Times. Betaald door de “California working families for Jerry Brown 2010”, wordt er gespeeld met typische eBay elementen. Meg Whitman is natuurlijk vooral bekend als de voormalige CEO van eBay.

emeg-jerry-brown-campaign-vs-meg-whitman

Echter de campagne staat waarschijnlijk niet stil bij het feit dat er hier wel degelijk inbreuk gemaakt wordt op het logo van eBay. De kleuren van de letters van eMeg zijn exact hetzelfde als de eBay kleuren, zelfs de volgorde. En de manier hoe de letters ten opzichte van elkaar zijn geplaatst is ook in overeenstemming met het eBay logo.

Ik ben benieuwd wat onze juristen hiervan zeggen aanstaande maandag…

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Real Time Web Analytics