Duurste Jacht ter wereld in Monterey Bay

by Dennis Goedegebuure

Heb je ooit zo’n jacht gezien? Het duurste jacht ter wereld welke maar liefst $350 miljoen heeft gekost, en ontworpen is door Philippe Starck. Dit jacht, welke de naam A draagt, is van de Rusische miljardair Andrey Melnichenko.

Gisteren had ik kans dit jacht op de foto te zetten toen deze voor anker lag in de baai van Monterey. Het luik voor de onderzeeër stond zelfs open, welke goed te zien is op de foto hier onder. Of zal het kleine zeilbootje op de foto naar binnen varen?

350 miljoen dollar jacht

Het jacht is niet alleen duur in de aanschaf, ook om een rondje te varen moet je een flink in de buidel tasten. Om de tank vol te gooien heb je maar liefst $1.4 miljoen nodig. Er gaat namelijk 757.000 liter benzine in de tanks. Daar kan je dan wel weer 15 dagen op varen.

Met 121 meter is A zeker niet het langste jacht ter wereld, maar door de zeer luxe indeling en alle extra’s is het wel het duurste jacht van de wereld. Een kleine greep uit de luxe aan boord:

1 suite voor de eigenaar, en maar liefst 6 suites voor gasten, 3 zwembaden, 2 discotheken, een helipad, een zwemplatform, een geheime sexkelder en een boot garage voor maar liefst drie boten

Jammer, had graag een kijkjje van binnen gemaakt, maar de kids moesten weer op tijd naar bed, dus liet ik de kans aan mij voorbij gaan…

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Real Time Web Analytics