Ipanema Beach Rio de Janeiro

by Dennis Goedegebuure

Ipanema beach in Rio de Janeiro is natuurlijk vooral bekend van het liedje “The Girl from Ipanema” geschreven door Antonio Carlos Jobim en Vinícius de Moraes.

Ipanema strand ligt vlak naast de veel bekendere Copacabana, maar is veel veiliger dan het andere strand. Families komen naar het strand van Ipanema, waardoor er veel minder berovingen of zakkenrollers gebeuren. De stroom in het water kan vrij sterk zijn, dus kijk uit met zwemmen.

Als je vroeg naar het strand gaat, dan kan je goed een plaatjse uitzoeken. Je kan voor weinig geld een stoel krijgen, maar probeer wel eerst een prijs af te spreken. Ook voor bier of Caipirinha’s kan je gewoon in je stoel blijven zitten, maar hier geld ook, eerst de prijs afspreken, en direct afrekenen. De beach boys hebben een arsenaal aan trucs om de toeristen meer geld te laten betalen. Neem het ze niet kwalijk, het overgrote deel van Brazilie is erg arm!

Ipanema beach vroeg in de morgen

Het strand is in het weekend behoorlijk vol, en overal wordt gesport zoals volleyball of voet volley. Vooral tegen het eind van de dag staan de carioca’s in de branding met een bal hun capaciteiten te showen.

Ipanema beach Rio de Janeiro

Op het strand is van alles te koop. Zelfs als je je bikini vergeten bent, kan je deze op het strand kopen.

bikini's te koop op Ipanema beach

En vervolgens kan je met je Visa card zelfs betalen op het strand.

betalen met visa op Ipanema

Ipanema beach by night

Ipanema beach sunset

Twee straten van het strand vandaan, ligt een winkel straat met veel boetiekjes en restaurantjes. Je vind hier de gezelligheid, maar ook kunst op straat.

Ipanema street art

Rio heeft een vrij goed metro systeem. Hieronder het station van Ipanema.

Ipanema metro station

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Real Time Web Analytics