Wordcamp San Francisco 2009

by Dennis Goedegebuure

30 mei 2009, Wordcamp San Francisco. Mijn tweede Wordcamp, terwijl dit blog nog steeds niet op WordPress draait. De plannen liggen nog steeds op de plank. Echter de afgelopen twee jaar heb ik toch al veel met WordPress gespeeld. Vooral op een van mijn andere sites, waarbij ik nu meer verkeer op begin te krijgen.

Foto door: Magerleagues

Matt Mullenweg, de founding developer van WordPress, is een van de beste community builders die ik ken. Al eerder schreef ik over de WordPress upgrade party waar ik geweest ben in 2007, en de 5 year party van WordPress.


foto door:srmpf

De sprekers die de moeite waren om een kort stukje over te schrijven:

Tim Ferriss

 

Foto door: Joe Duck 

Eerste spreker is Tim Ferriss, de auteur van het boek The 4Hour Work Week.

imageTim schrijft ongeveer twee maal per week op zijn blog fourhourworkweek.com/blog. Het blog draait op WordPress. Al een tijd lang volg ik zijn blog. Mocht je een goede post willen lezen, lees deze dan maar eens: How to Be Jason Bourne: Multiple Passports, Swiss Banking, and Crossing Borders.

Tim gaf een paar kleine tips hoe je je blog kan verbeteren. Niet veel nieuws maar toch het vermelden waard. Bijvoorbeeld, naast de RSS button is een kleine link geplaatst die je naar een pagina brengt met 7 redenen waarom je de RSS feed zou moeten toevoegen aan je reader.

7 redenen om in te schrijven

Een volgende tip van Tim, was dat hij veel meer bezoekers zag door klikken naar andere categorieen nadat hij de heading van de module in de navbar veranderde van Categories naar Topics.

Topics or Catogories

De voornaamste tips van Tim die bleven hangen bij mij waren toch wel de vragen die hij het publiek stelde; Waarom blog je? Omdat het leuk is.

Een vraag die gesteld werd door het publiek was; Hoe kan je al dat werk aan je blog doen in slechts 4 uur per week. Tim gaf duidelijk aan dat hij in het boek; The 4 Hour Work Week, beschrijft hoe hij probeerd minder tijd te besteden aan werkzaamheden die waar je ook daadwerkelijk minder tijd aan wil besteden. Bloggen is Fun voor Tim, dus hij besteed rustig 3-4 uur aan een draft van een lange post.

Foto door: cvander 

Een paar tools die voor productiviteit zorgen bij Tim: Evernote! Ik kan iedereen Evernote aanraden, ik gebruik het al geruime tijd. Je slaat korte krabbels of notes op, welke altijd via het web toegankelijk zijn.

Matt Cutts

De presentatie van Matt Cutts was niet veel nieuws. Ik had graag gezien dat de Buddypress presentatie op deze tijd geplanned zou zijn, maar helaas.

Het enige wat ik hier zou willen melden, is dat Matt een leuk voorbeeld naar voren bracht van een site die gehacked was. Hij ziet dit bijna elke dag. Het dilemma waar hij mee zat, was dat het de American Nazi website was die gehacked was. Nu is Matt Cutts niet echt een fan van de Nazi party in Amerika, dus wat zou hij nu moeten doen…

Foto door: miss604

Matt Mullenweg

De State of the Word.

Elk jaar geeft Matt een overview van hoe het gaat met WordPress. Het is ongelofelijk hoe snel WordPress groeit. De cijfers gingen allemaal veels te snel voor mij om hier op te rapporteren, en ik weet zeker dat ze wel ergens anders te vinden zullen zijn, dus k ga mijn hoofd er niet over breken. Ook de laatste nieuwtjes zullen vast wel door andere bloggers gemeld worden. Lees hier meer over State of the Word.

Een nieuwtje was wel goed om te melden: WordPress MU zal samen gevoegd worden met de normale WordPress. Ik vraag mij af hoe dat zal gaan werken met Buddypress. Overigens zal Buddypress ook verder uitgebouwd worden, en fungeren als basis voor WordPress profiles, waardoor iedereen die WordPress gebruikt direct een gezicht kan krijgen op het web.

WordPress is open source platform. De T-Shirts dit jaar zijn ook Open Sourced door de community.

Foto door: cvander 

Lunch

Tijdens de lunch viel het topic #wordcamp van de trending topic lijst op Twitter. De beste Tweet die ik zag:

image

The Q&A sessie met Matt was goed wat informatie betreft, echter niet elke vraag werd duidelijk in de microfoon gevraagd, waardoor het soms moeilijk te volgen was.

Foto door: Seanosh

Philip Greenspun

Philip Greenspun’s presentatie is geheel te volgen online op: How the Web and the Weblog have changed Writing, en op Weblog as Website for the Small Organization. De presentatie van Philip was zeker entertaining, maar als zoveel professors van grote bekende instituten, kwam hij soms iets te populair door de bocht. Zijn blog is te vinden op de website van harv
ard universiteit. Mocht je dus een link van zijn blog krijgen, dan heb je er weer een .edu linkje bij!

Chris Pirillo

Chris was bijzonder inspirerend en ook erg grappig in zijn presentatie. Ik had wel eens een of twee van zijn blog posts gelezen, maar werd niet echt gefascineerd door wat hij daar vertelde. Maar deze keer wel. Met slechts 5 of 6 slides in zijn presentatie, met maar heel weinig op de slides, wist hij mij van het begin tot het eind te boeien met mooie anekdotes en verhalen. Hoe hij de IPhone haatte in het begin, en dat hij nog steeds elke ochtend met veel plezier zijn email opend, ondanks de spam!

Een bijzonder inspirerende sessie.

Scott Porad

Scott is de CTO van Pet Holding, het bedrijf achter sites als: ICanHasCheezburger of FailBlog. De sessie gaat over hoe je de community kan gebruiken om meer content te verkrijgen, maar ook vooral succesvoller te worden met je blog.

Foto door: miss604

Lolcats gaat binnekort nog twee blogs lanceren, waarbij lol gemaakt wordt over foutjes in abri’s of reclame. Ze zien zichzelf dan ook eerder in de entertainment industrie, dan in de nieuws industrie.

Leuk om een kijkje te nemen achter de schermen van I can Has Cheezeburger.

funny pictures of cats with captions
see more Lolcats and funny pictures

John Lilly

De CEO van Firefox, John Lilly, sloot Wordcamp dit jaar af. De sessie was aangekondigd wat Mozilla geleerd heeft van open source projecten. Hoewel er een aantal slides van de presentatie hierop gericht waren, was het toch vooral het verhaal van John welke interessant was. Een aantal keer werd er hard naar Microsoft en dan vooral naar Steve Ballmer uitgehaald. “Bing, Bing” Hoe Steve van de week schreeuwen op het podium gestaan had op de All Things Digital conferentie. Ook Apple en Google moesten het hier en daar ontgelden.

Een mooie Quote waar John mee begon was een Tweet van de burgemeester van Newark:

“Sleep” and I broke up a few nights ago, now I’m dating “Coffee”, she is pretty hot! Cory Booker Mayor of Newark, New Jersey

Wat verder nog naar voren kwam in de Q&A sessie, was de positieve correlatie tussen de Firefox penetratie en het aantal Nerds in een bepaalde locatie (in positieve zin). De vraag die gesteld werd, was afkomstig van iemand die altijd moest uitleggen wat nu eigenlijk een browser is. De vrouw hielp vrienden met computer problemen, en installeerde vrijwel altijd Firefox bij de vrienden. John vertelde dat er in Polen en Duitsland wel veel Nerds moeten wonen, want daar is de Firefox penetratie vrij hoog. Daar moeten dus veel Nerds wonen die net als de vragende vrouw Firefox instaleren bij hun vrienden.

In Polen heeft de communitie van Firefox gebruikers zelf een eigen woord toegevoegd aan het Pools; Tabbed Browsing (maar dan in het Pools natuurlijk!).

Wordcamp San Francisco 2009

Dat was het weer vandaag voor Wordcamp 2009 in San Francisco. Een goede dag, met hele goede presentaties. Het niveau van de sprekers lag erg hoog.

Nog even op de terugweg langs de In N Out Burger, en de dag was voorbij!

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Real Time Web Analytics