Ontsla alle journalisten!

by Dennis Goedegebuure

Het aantal mensen wat hun baan is verloren hier in de VS groeit gestaag. Een persoonlijk leed voor de getroffenen. Maar voor ontslagen journalisten in de VS is er nu een kans om eigen naam en business op te bouwen: Six Apart biedt ze een gratis abbonement voor een blog platform op Typepad aan voor een jaar! Kosten normaal: $150. Het zogenaamde Typepad Journalist Bailout Plan.

Disclaimer; The Next Corner draait ook nog op een Typepad Pro account, maar ik ben van plan om het zeer binnekort om te zetten naar een self-hosted WordPress install.  

The New York Times is er slecht aan toe. The New York Times gaat wellicht ook wel failliet als ze de balans niet op orde krijgen en $400 miljoen nieuw vreemd vermogen weten te vinden. The New York Times; dat zijn een hele hoop journalisten.

Vandaag schrijft Seth Godin een goed stuk op zijn blog over wat The New York Times had kunnen doen om de krant te redden, maar helaas is dat mosterd na de maaltijd. Veel van de ideeen die Seth naar voren brengt hadden al vorig jaar of nog veel eerder in werking gezet moeten zijn om de krant te redden.

Dus wat kunnen de journalisten van The New York Times en al die andere traditionele kranten die ontslagen gaan worden nu gaan doen? Freelancen? Een uitkering aanvragen? Nee, ze kunnen bij Sixapart aanschuiven.

Waarom zou Six Apart dit doen? Ook Six Apart heeft mensen ontslagen en een hoop plannen ontvouwen de afgelopen maand. Waarom zou het blogging bedrijf dan nu gratis blogs weggeven?

De business van Six Apart is langzaam opgegeten door een ander blogging netwerk/platform: WordPress. Het marktaandeel van Typepad, Movable Type en Vox is de afgelopen twee jaar hevig onder druk komen te staan door WordPress.

Waarom kiezen zoveel bloggers tegenwoordig voor WordPress? Het is een veel flexibeler platform, waarbij je veel sneller succes kan hebben of je eigen draai en vormgeving aan je blog kan geven.

Six Apart heeft veel verschillende producten die ze in de strijd kunnen gooien om de ontslagen journalisten aan zich te binden. Op zich vind ik het ook een slimme zet; Six Apart kan zo een blogging netwerk opbouwen, waarbij er geld verdiend wordt door middel van relevante advertenties via het Six Apart Media advertising program.

De journalisten zijn erop getrained sensationele content van hoge kwaliteit te schrijven. Deze content zal het bijzonder goed doen op social media sites en de zoekmachines. Door deze journalisten een mogelijkheid te bieden voor zichzelf te beginnen, kan Six Apart zich wellicht versterking op het gebied van advertentie inkomsten.

En voor de journalisten… Ach waarom ook niet een blog die gratis voor je onderhouden wordt, en zo een naam op bouwen in tijden waarin je toch wellicht op een houtje zit te bijten. Kan je beter voor je eigen naam schrijven…

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Real Time Web Analytics