Naam betekenis; Deyan

by Dennis Goedegebuure

Een aantal mensen hebben mij gevraagd waar Fioontje en ik de naam Deyan vandaan hebben. Dat is een simpel verhaal.

De vooravonden van de bevalling van kleine Deyan werden in huize Goedegebuure ingevuld met het vinden van een leuke, goede, mooie maar vooral ook professionele jongensnaam voor de kleinste telg in de familie.

Er waren al een heel aantal opties de revue gepaseerd, maar er was nog geen winnaar uit de bus gekomen. En elke keer dat we dachten, “nu hebben we een mooie jongensnaam” kwamen we er toch weer op terug.

Jongensnamen is maar moeilijk, want we hadden voor de zekerheid toch nog een klein lijstje meisjesnamen klaar voor het geval dat!

Het is altijd moeilijk om een naam te vinden waar beide ouders zich in kunnen vinden, en die ook nog eens door het kind z’n hele leven gedragen kan worden zonder er hinder van te ondervinden.

De vader van Fiona kwam op een gegeven moment met een naam op de proppen die we allebei mooi vonden.

Deyan

De naam Deyan is afkomstig van Deyan Sudjic, de directeur van het Design Museum in Londen.

Deyan Sudjic is een bekende criticus op het gebied van architectuur en design.

Maar we vonden het beiden toch vooral een mooie naam. Daarom hebben we onze zoon Deyan Hugh Goedegebuure genoemd!

{ 4 comments… read them below or add one }

Shirley

Ik zag de naam staan in de telegraaf, ging dus nu op internet kijken en zie dus een site van jullie degene uit de telegraaf.
Ik vind het een geweldige naam, hou erg van aparte namen. onze zonen heten: Jaiden en Jaren, beide op het engels/amerikaans uitgesproken.

D&G

@Shirley
Bedankt voor je reactie en je aardige woorden.
Wij vonden het veel moeilijker om een jongensnaam te zoeken die paste bij ons. We hebben heel wat afgezocht in boeken en op het Internet, maar wilden geen populaire naam of Nederlands klinkende naam.
We zijn dus ook heel erg blij, uiteindelijk met Deyan.
Dennis

silke

ik wil graag mijn naambetekenis weten

esther

onze zoon geboren in 2004 hebben wij ook de naam Deyan gegeven… oorspronkelijk schrijft je deyan met een J (dejan) .. maar vonden de verandering naar de y mooier staan.. we horen vaak positieve reacties en idd hoe we er aan komen.
De(j)yan is een slavische naam en komt daar erg vaak voor.. onze zoon is vernoemd naar de voetballer Dejan Saviecevic 🙂
we horen deze naam nooit, dus vind het erg leuk om te lezen dat er nog meer mensen hun zoon deze mooie en aparte naam hebben gegeven!

Groetjes Esther

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Real Time Web Analytics