Sollicitatiegesprek verknalt…

by Dennis Goedegebuure

…en ik ben er blij om!

Zeven jaar geleden, net van de universiteit, was ik van plan om de wereld te gaan veroveren. Met specialisaties als Marketing, Finance & Strategisch Management & Organisatie was ik er helemaal klaar voor. En omdat ik al jaren het fantastisch vond om met geld te spelen, wilde ik het wel eens proberen met andermans geld… De financiele wereld lonkte.

Maar het lot liet mij niet in de financiele wereld starten. Bij mijn eerste sollicitatie gesprek bij ABN-AMRO maakte ik een beginners fout: ik chekte het adres niet goed. Dus ik kwam met de metro in Diemen-zuid aan, terwijl ik al bij de Arena moest zijn…

Het is toch nog allemaal goed gekomen, want 6 maanden later had ik een baan bij eBay, en nu 6 jaar later zit ik in San Francisco…Als je je soms afvraagd, what if…

Met de huidige stand van zaken in de financiele wereld, ben ik er helemaal niet rouwig om dat ik die baan ben misgelopen. 7 jaar terug wilde bijna niemand in de internet industrie werken, nu is het hommeles in de financiele wereld.

Lehman Brothers failliet, Chapter 11! Aan het begin van dit jaar nog ruim $60, nu niets meer waard.

Lehman-brothers-stock-fall

Merrill Lynch, verkocht voor slechts twee derde van de waarde die het bedrijf een jaar geleden nog had.

En dan nog AIG, het grootste verzekerings concern ter wereld. Dit bedrijf verloor in een dag de helft van z’n waarde, en stond zelfs eerder op de dag op een nog groter verlies. Het voortbestaan van AIG hangt aan een zijden draadje.

AIG-stock-falls

De grote uitverkoop is al begonnen. Op eBay staan tal van artikelen van Lehman Brothers en Merrill Lynch. Dit worden collector’s items! Wil je bijvoorbeeld een paar koffie mokken van beide bedrijven, koop ze nu op eBay:

image

{ 3 comments… read them below or add one }

Walter Vos

Leuke insteek voor een blog! Goed geschreven.

D&G

Thanks Walter.
Ik hoop dat je zelf ook je blog weet op te bouwen.
Leuk dat je een keer op Slashdot gefeatured bent. Zal je best een rush gegeven hebben.
Veel succes
Dennis

Michel

goed geschreven. Misschien toch een geluk bij een ongeluk.

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post:

Real Time Web Analytics