Xcaret Eco water park

by Dennis Goedegebuure

Xcaret

Xcaret is een ecologisch/archeologisch waterpark vlak bij Playa del Carmen. Ik was er al een keer geweest, maar het leek ons leuk om met Jools daar toch nog een keer heen te gaan. Het is zeker aan te raden, echter voor families: neem een dikke portemonee mee, want je loopt al snel leeg…De prijzen zijn niet Mexicaans te noemen…

Met de taxi vanuit Playa del Carmen is het slechts 15-20 minuutjes, en kost slechts 100 mexicaanse pesos. Maak van te voren de afspraak met de taxi, want anders maak je kans de hoofdprijs te betalen. Er staan genoeg taxi’s terug als je bijtijds het park uitkomt. Blijf je voor de avondshow, dan is het dringen voor een taxi.

Het park gaat om 9 uur open, dus zorg dat je er vroeg bij bent om de grote drukte bij de kassa te vermijden. Wanner je vroeg bent, kan je ook veel makkelijker het zwemmen met dolfijnen bespreken, als je daar dan de $99 voor over hebt! Ik heb het zwemmen met dolfijnen kado gekregen van Fioontje, als dank voor de heerlijke vakantie.


Bij binnenkomst werden we direct begroet door prachtige papagaaien.

Colors

Daar moest papa dus ook weer wat foto’s van schieten.

Color-motion

papagaai

In het park kan je met Dolfijnen zwemmen, relaxen op het strand of in een hangmat, in een ondergrondse rivier zwemmen, of heel veel eten. Er wordt ook op subtiele manieren verwezen naar de kwetsbaarheid van de natuur, en het verwoestende gedrag van mensen gewezen. Er is allerlei flora en fauna te vinden, waaronder schildpadden, een vlindertuin, veel verschillende vogels, puma’s en apen.

Turtles

Het tropische aquarium was ook favoriet bij Joolsje. Ze wilde de visjes aaien, maar het glas zat ertussen. En de kleine schildpadjes vond ze geweldig.

Lobster

beautiful-fish

Tropical-fish

VlinderDe vlindertuin is fantastisch. Deze beesten zijn zo mooi van kleur. Er wordt goed uitgelegd hoe de vlinder van rups naar cocon naar een vlinder transformeert.

Vlinder-1

De Pink flamingo’s zijn een van mijn favorieten. Wat een mooie kleuren hebben die vogels.

Pink-Flamingo

De toekans zijn ook prachtig. Je mag geen foto’s maken bij de vogels met flits, maar je hebt toch altijd weer van die eikels die daar niets van aan trekken, en gewoon die flits op de snavel laten weerkaatsen.

Toekan

Corona-beer-Xtra-largeFioontje, Jools en ik hebben heerlijk liggen chillen op het strand, en een monster buffet lunch gehad. We hadden beter het entree kaartje plus kunnen kopen, dus dat zou ik iedereen aan kunnen raden. Wat is het verschil? Bij het plus arrangement krijg je het buffet erbij, plus nog een aantal drankjes. Eten moet je toch, en het buffet apart betalen kost al gauw $30!

Op het strandje verkopen ze Corona bier eXtra large… Zie foto hiernaast. Daar kan je dan wel even van genieten…


Al met al was het een te gekke dag. Veel van de dieren genoten, en natuurlijk was het zwemmen met dolfijnen het hoogtepunt voor mij!

Xcaret is de moeite waard om een dag heen te gaan!

Tukandennis

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Real Time Web Analytics