Madonna: Briljante marketing van een wereldster

by Dennis Goedegebuure

Hoe groot kan je zijn; Madonna weet exact hoe ze haar nieuwe album onder de aandacht moet brengen. Door gebruik te maken van nieuwe media, de honger naar gossip en de altijd aanwezige paparazzi krijgt Madonna nu gratis buzz rondom haar nieuwe album: Hard Candy

Madonna heeft een aantal korte filmpjes gemaakt en op internet geplaatst of naar bekende journalisten of bloggers gestuurd. Op YouTube is een filmpje opgedoken waarvan TV kanalen zich in eerste instantie afvroegen of dit de echte Madonna is of een Madonna look-a-like.

Perez Hilton kreeg een geheel eigen filmpje toegestuurd. Perez heeft een groot aantal lezers op zijn blog, en dit filmpje gaat dus de wereld over.

Hard Candy wordt gelanceerd op 28 april as. Deze aktie heeft de juiste timing. Het creeeren van veel buzz rondom de lancering zal hogere verkopen met zich mee brengen in de eerste paar weken, waardoor er nog meer over het album gepraat zal worden.

De kunst van gratis PR en Word of Mouth is goed begrepen door of Madonna of haar management team. Maar een ding staat vast, alleen iemand zo groot als Madonna kan dit doen…

Pre-order het nieuwe album van Madonna, Hard Candy, via Amazon.

Overigens; hier is de nieuwe single van Madonna, met Justin Timberlake: 4 Minutes. De video duurt trouwens 4.04 minuten 🙂

Technorati tags:

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Real Time Web Analytics