YouTube video zorgt voor straf agent

by Dennis Goedegebuure

Door een filmpje op YouTue te zetten heeft een anonieme filmer ervoor gezorgd dat een over agressieve agent in Baltimore nu rapporten loopt te schrijven.

Agent Salvatore Rivieri wilde een drietal tieners tot de orde roepen, aangezien er bij de haven niet geskateboard mag worden. Echter de agent gaat geheel zijn boekje te buiten, en met veel verbaal en fysiek geweld pakt hij een van de tieners aan. De jongen is slechts 14.

Het filmpje heeft ervoor gezorgd dat Rivieri een administratieve rol heeft gekregen, athans voorlopig. Aan de ene kant is dit goed, aangezien de agent buitensporig geweld gebruikt tegen iemand die zich nauwelijks kan verweren. Aan de andere kant moet het niet te gek worden dat alles op Internet gezet wordt en carrieres verwoest.

Kijk zelf maar eens naar het filmpje. Als die knakker dat bij mijn kind gedaan had, had ik een klacht ingediend!

 

{ 2 comments… read them below or add one }

Roy

Hmm, dat die knakker niet wat beters te doen heeft dan spelende kinderen lastig te vallen. Anderzijds vind ik het ook nog niet zulk bijzonder geweld…

D&G

@Roy,
Ik dacht ook dat het wel meeviel, maar die gastjes van 14 hebben niets in te brengen bij deze bullebak.
Hoewel veel van die skaters op straat altijd een grote bek op zetten, gaat deze politie agent wel wat ver. Idd, heeft hij niets beters te doen dan zijn eigen frustratie te botvieren?
Waarom ik het filmpje op mijn blog gezet heb, is om te laten zien wat een filmpje online kan doen. Het gaat de hele wereld over, en wanneer een journalist het te zien krijgt, ben je zo je baan kwijt.
Geen gouden horloge voor deze agent na 40 jaar trouwe dienst.

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Real Time Web Analytics