Aardbeving vlakbij San Francisco

by Dennis Goedegebuure

Aangezien ik al vroeg op een oor lag door het tijdsverschil, merkte ik eerst niet wat er aan de hand was. Als ik echt moe ben kan ja naast mij een kanon afschieten, maar wordt ik nog steeds niet wakker.

Maar van deze aardbeving werd ik toch wel wakker. Slaapdronken vroeg ik mij af wat voor een grote vrachtwagen er langs aan het rijden was. Alle ramen klapperden in hun kozijnen.

En wat blijkt, het was een aardbeving vlak naast San Jose, met een kracht van 5.6 op de schaal van Richter. Vlak na 8 uur pm werd het gebied ten oosten van San Jose getroffen. De shake was niet in de bekende San Andreas breuk, maar op de Hayward Fault.

San Jose ligt zo’n 110 kilometer van San Francisco vandaan, en toch voelde je de trillingen door de grond.

{ 2 comments… read them below or add one }

Robbert

Wij vertrekken vrijdag jouw kant op, dus ik ben benieuwd wat ze nog meer doen om ons te waarschuwen (brand in het zuiden, aardbevingen in san jose…)

D&G

Hey Robbert,
Wat leuk van je te horen.
En natuurlijk dat je The next Corner leest.
Ik hoop dat je de Bay Area overleefd hebt?
Als je nog in de buurt bent, drop mij even een reaktie, dan kunnen we wellicht even ergens koffie drinken!
Groet
D&G

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Real Time Web Analytics