Baby veilig – een huis vol gevaren

by Dennis Goedegebuure

En weer is er geen wind vandaag. Het is het eind van het seizoen, en het mooie weer in San Francisco in September en oktober wordt veroorzaakt door een wind die vanuit het binneland komt. Hierdoor is het warmer in San Francisco dan in juli of augustus.

Maar dat betekend dat er ook minder wind staat. Dus vandaag kan ik weer niet gaan surfen. De verwachtingen voor morgen zijn beter, dus ‘fingers crossed’.

Dat geeft mij dus mooi de gelegenheid het lijstje af te werken om het huis baby veilig te maken. Nu Bo-Jools ruim 8 maanden is, is niets meer veilig. Alles wat in haar bereik komt, wilt ze pakken. Het meeste wordt dan direct op de grond gegooid.

Het hele huis moet dus baby veilig gemaakt worden. De tip die ik ergens gelezen heb is de volgende: “Ga zelf op je knieen zitten en kruip door het huis. Alles wat je ziet wat een gevaar op kan leveren, zorg ervoor dat er een oplossing voor komt.”

Wat Fioontje en ik tot nu toe hebben gezien is:

  • Nieuw TV meubel. We hebben een hele hippe jaren 70 tafel voor de tv, echter deze is niet stabiel. Wanneer Bo-Jools hier op gaat klimmen, kan zo die dikke breedbeeld op haar hoofdje vallen.
  • Snoeren van de TV. Er ligt heel wat spaghetti snoeren achter de tv.
  • Alle kasten moeten dicht kunnen, zonder dat ze de deur open krijgt.
  • Op de WC moet een WC lock, hierdoor kan Bo-Jools niet verdrinken in de wc.
  • Alle stopcontacten moeten beveiligd worden
  • De luxaflex snoeren moeten opgerold worden, en een permanente oplossing voor gezorgd worden.

Dit zijn slechts een paar van de duidelijke gevaren in het huis. Dan hebben we het nog niet eens gehad over alle giftige middelen die in de keukenkast staan, of het fornuis dat heet wordt.

Je staat er normaal helemaal niet bij stil, maar een gevaar zit in een klein hoekje.

Gauw aan de slag, zodat er nog tijd over blijft vanmiddag om van het mooie weer te genieten.

Hopelijk staat er morgen meer wind 🙂

{ 4 comments… read them below or add one }

Fioontje

En?? en?? is het super proof??

Robin

Dennis, krijgen we ook nog wat foto’s van jou op je knieen door je huis? 😉

D&G

Je denkt toch niet dat ik met de gordijnen open op mijn knieeen over de vloer ga kruipen… En zeker niet met jullie in de buurt en camera’s.

David

Een WC lock? hoe onoplettend moet je zijn als ouder(s)als je het voor elkaar krijgt je kind te laten verdrinken in de WC…heeft jullie WC geen deur? wat ook werkt, zodat de deur niet open kan…de deurkruk omhoog zetten… neem aan de Bo-Jools dus nog niet kan staan en dus niet bij de deurkrukken kan van de deuren… en om in een WC pot te kunnen klimmen moet je kindje zowiezo al kunnen staan…neem aan de Bo-Jools zich niet, als enige baby in de wereld, haar hele gewicht kan optrekken aan d’r armpjes… “WC lock” klink meer als een paranoïde Amerikaanse vinding… of in ieder geval een vinding zodat je minder op je kind hoeft te letten…
Net als het fornuis..als Bo-Jools niet kan staan, is het ook geen probleem… tenzij je op de grond kookt…andere oplossing is: hou d’r uit de keuken…maar dat lijkt me niet… 🙂
en dus gewoon: OPLETTEN, op ontdekkingstocht is leuk, maar niet in hun eentje…

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Real Time Web Analytics