A380 test filmpjes

by Dennis Goedegebuure

Een van mijn favoriete blogs is die van Jeremy Zawodny, die bij Yahoo werkt. Ik kwam een filmpje van een engine blade destruction test tegen op zijn blog.

Mijn broer, Michel, werkt bij Fokker-Stork aan componenten vaoor de Airbus A380. Een geweldig groot vliegtuig waarbij veel nieuwe technieken gebruikt worden. Elke keer sta ik weer versteld van de verhalen die hij verteld wat ze weer hebben getest en uitgevonden om 0.1% meer efficient te worden of om 0.1% lichter materiaal te gebruiken. Deze kleine verbeteringen kunnen dramatische gevolgen hebben voor de vlieg efficiency van het vliegtuig.

Het mooie van het A380 project, is dat er een groot aantal filmpjes gemaakt zijn om de technologie en innovaties en de processen vast te leggen.


Op Youtube staan een groot aantal filmpjes. Dus ik doe mijn broer er vast wel plezier mee om deze hier te showcasen:

Kijk hier eens hoe een A380 land met grote zijwind. (niet te verstaan commentaar mits je zweeds of noors spreekt!)

En dan nog een filmpje van A380 concept ontwikkeling:

 

 

A380

De A-380 is het grootste passagiers vliegtuig ter wereld. Deze A380 wordt door Airbus gebouwd in verschillende fabrieken in Europa, waarbij Fokker-Stork ook delen aanleverd.
De Airbus A380 is een dubbeldeks vliegtuig met vier motoren. De eerste vlucht van een Airbus A380 werd op 27 april 2005 uitgevoerd als test vlucht in Toulouse, Frankrijk.
De eerste commerciele vlucht van een A380 was door Singapore Airlines op 25 oktober 2007 van Singapore naar Sydney. Voor deze vlucht werden er tickets verkocht voor een goed doel op eBay.sg.
In de standaard 3 klassen configuratie kan de Airbus A380 525 personen vervoeren, in een all economy kunnen er maar liefst 853 personen mee in de A380!

Ik kan haast niet wachten om ook eens een keer in de A380 te vliegen. In de luxe versie van Singapore Airlines zijn er zelfs complete cabines te verkrijgen, waarin de banken omgetoverd kunnen worden in een compleet bed. Er wordt echter wel verzocht geen sex in de cabines te bedrijven…

{ 1 comment… read it below or add one }

full vista rapidshare

whoa there are massive the engines. Amazing

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Real Time Web Analytics