Trojan horse verwijderen

by Dennis Goedegebuure

En ja hoor, ben ik op een zaterdag ochtend even hier en daar aan het surfen op het web, klik ik op een link die ik beter niet had kunnen klikken. Is er een Trojan Horse op mijn laptop geinstaleerd. En dat nog wel op mijn werk laptop! Dat kan dus even niet, aangezien alle informatie die ik van het web haal of intype zo doorgestuurd wordt aan een of andere hacker.

Update: Check hier de top 10 gevaarlijkste botnets waar je computer een virus of trojan horse van kan krijgen.

Update: Microsoft heeft nieuwe gratis antivirus programma gelanceerd. Security Essentials kan gedownload worden van de Microsoft website. Lees meer over Security Essentials in een update.(Update: 29-9-2009)

 


Trojaans paard – Tegenwoordig wordt het in de computerwereld gebruikt voor een programma dat ongewenst meekomt met een programma en potentieel schade aan de gegevens of de privacy van de gebruiker toebrengt; zie verder trojan horse.

En wat doe je dan, dan ga je naar de site van de grootste software maker van de wereld, en download Windows Defender. Een gratis progamma dat je instaleerd en even draait op je computer om zo alle security threaths te verwijderen.

Na 30 seconden had de Microsoft Defender al iets gevonden.

Trojaans paard verwijderen met Microsoft Defender

Wat ben ik blij nu met Microsoft dat ze zo serieus werk maken van het bevechten van hackers en phishing. Anders had ik maandag met het schaamrood op de kaken naar de IT afdeling gemoeten om mijn laptop te laten swipen.

Verwijderen van een Trojan horse

Het goede aan een Trojaans paard is: ze zijn vrij makkelijk te verwijderen. Het slechte van een trojaans paard: ze zijn vrij moeilijk te ontdekken of op te sporen.

Hoewel een trojan horse geen files kapot maakt op je harde schijf, of de harde schijf wist, hackers kunnen trojan horses gebruiken om achter credit card gegevens of paswoorden te komen. Dit kan grote schade veroorzaken.

Het probleem bij het verwijderen van een Trojan Horse, is dat ze niet in een vorm voor komen. Er is dus ook niet een manier om deze trojaanse paarden te verwijderen. Normaal gesproken zou anti-virus software genoeg moeten zijn om een trojan te verwijderen. Wat je ook kan proberen is om je tijdelijke internet files te verwijderen.

Lukt het dan nog niet robeer dan het volgende:

 1. Open de System Information Utility (msinfo32.exe). Dit programma laat je alle processen zien die er op de computer draaien, ook degene die normaal verborgen zijn op de task list.
  1. click op start
  2. kies Run
  3. copy msinfo32.exe
  4. klik ok
 2. Zoek naar processen die je niet herkent. Check de bestandsnamen en paths. Open je virus scanner en run de exe of .dll door deze.

Lukt dat nog niet, doe dan het volgende:

 1. Open je anti virus software. Run een volledige scan. na de scan, delete de waardes die gedetecteerd waren uit je Registry (maak eerst een backup van je registry)

A) Klik op Start > Run
B) Type: regedit
C) Klik OK
D) Ga naar de subkey:

HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRun

HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRunServices

HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRun

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServices

E) Nu delete je elke waarde in het rechter paneel welke gedectecteerd was gedurende de virus scan

F) Exit de Registry editor

Gratis anti virus software

Andere gratis software die je kan gebruiken om een Trojaans Paard te verwijderen of je computer te beschermen zijn:

 • Ad-Aware
 • Spybot Search & Destroy

F-Secure is een betaald programma waarmee je je computer kan beveiligen tegen hackers, wormen, trojan horses of een virus.

F-Secure® Anti-Virus 2008™ kunt u e-mail blijagen
openen en uw computer gebruiken zonder bang te hoeven zijn voor
virusinfecties, spyware of kwaadaardige programma’s die uw computer
kunnen besmetten.

Professioneel anti virus software

Voor een betaalde oplossing kan ik je van harte de software van Macfee aanbevelen. Macfee is een van de grootste makers van anti virus software ter wereld, en houdt altijd de software up to date om nieuwe uitbraken van trojaanse paarden in de kiem te smoren. Drie redenen om voor Macfee software te kiezen:

 • Proactieve beveiliging voor alles wat
  voor u van waarde is
 • Ongevenaarde beveiliging gebaseerd op een combinatie van de meest geavanceerde moderne beveiligingstechnologien
 • De McAfee-beveiligingsservice voorziet automatisch en doorlopend in software-upgrades en beveiligingsupdates

De software voor thuisgebruik is er al vanaf rond de 40 Euro, dus het hoeft ook geen gat in je budget te slaan. Dus kies voor Macfee total protection.
McAfee Total Protection met 50% korting

Trojan Horse Virus

Een Trojaans paard wordt ook wel eens een Trojan Horse Virus genoemd. Dit is niet helemaal correct, aangezien een virus vaak de bestanden op de computer aantast, terwijl een trojaans paard dit achterwege laat.

{ 3 comments… read them below or add one }

Jarno

Ik heb het bestand gevonden ‘Trojaanse paard virus’ en VERWIJDERD maar ik heb helemaal niks meer op mijn laptop alle bestanden zijn weg er staat niks meer op START, zwarte achtergrond. HELP wat kan ik hier aan doen kan ik er voor zorgen dat ik mijn bestanden terug krijg ?

Dankjewel.

Tom

Probeer eens op te starten in safe mode ik heb zelf trojan, vandaag ontdekt dus ik gia mijn pc afkoppelen van het internet en opschonen

Chia

lekker voor jullie.

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Real Time Web Analytics