Verhuizen naar de Verenigde Staten, nog steeds niet klaar!

by Dennis Goedegebuure

Alhoewel de verhuizing allang achter de rug is, en we hoog en droog op de berg in Noe Valley, San Francisco, wonen, komen er nog steeds dingen boven water die geregeld moeten worden.

Zo kreeg ik vorige week weer een reminder van E-trade, dat mijn status in E-trade niet meer overeenkomt met de informatie die zij hebben. Zo zal mijn W-8 BEN tax Form op 31 december dit jaar verlopen, en moet ik een nieuwe opsturen. Maar ik ben ondertussen natuurlijk US Alien redident geworden, waardoor ik nu dus een Form W-9 moet insturen.

Ik dacht, ow dat doe ik wel even… Niet dus. Hoewel het grootste deel van het formulier niet zo heel moeilijk is, vraag ik mij af of ik deze wel helemaal goed heb ingevuld. En aangezien ik hier te maken heb met de IRS van Uncle Sam, ga ik dit nog wel even drie keer na kijken.

Het punt waar ik niet helemaal zeker van ben, is de checkbox waarbij staat: “Exempt from backup withholdings”.

Ik heb deze zin maar even ingevoerd bij Mister google, wellicht wist die raad. Maar je weet het, je kan een “domme” zoekmachine alleen zoekwoorden invoeren, en die maakt combinaties van deze woorden en de resultaten. je moet nog altijd zelf op zoek gaan naar het antwoord op je vraag! Wanneer krijgen we eindelijk een zoekmachine die antwoord op je vragen geeft? Een internet Orakel 🙂

In ieder geval Mister Google geeft het volgende resultaat: Backup Withholdings. Ik heb het tweede resultaat maar even bekeken, aangezien daar de FAQ’s staan.

Ze vragen je om je TIN nummer in te vullen. Nu wist ik niet wat een TIN nummer is, maar dat staat hier wel duidelijk. Een TIN nummer is een van de volgende vier nummers:

  1.  Social Security number (SSN) – komt overeen met ons sofi nummer
  2. Employers Identification number (EIN) – weet niet eens welke dat is, aangezien die van mij veranderd is toen ik verhuisde. Ik kan deze gelukkig wel gemakkelijk opvragen.
  3. IRS individual taxpayer identification number (ITIN). “Aliens” die geen SSN hebben en er ook niet voor in aanmerking komen, moeten een ITIN aanvragen.
  4. Adoption Taxpayer Identification Number (ATIN) – een tijdelijk tax idnetification nummer voor een kind dat geboren is in de VS, maar niet in aanmerking komt voor een SSN.

Dit zijn nog wel makkelijke vragen die ik zo kan beantwoorden of uit kan zoeken. Maar nu weet ik nog steeds niet of ik exempt for backup withholdings ben.

Even verder lezen kom ik bij een andere vraag:

Can a payee claim he or she is exempt from backup withholding?

Yes. Payees who may be exempt are listed in the Instructions for the Requester of Form W-9. They include tax exempt organizations, government agencies, corporations, and other listed entities.

Of te wel, het lijkt erop dat ik het niet ben, Exempt for Backup Withholdings.

Voor de zekerheid ga ik maar even KPMG bellen. Aangezien ik op een Executive Service Package hier ben, en KPMG mijn belasting aangifte in zowel Nederland als in de Verenigde Staten gaan doen dit jaar, zal ik ze laten werken ook!

ik weet zeker dat er hier en daar nog wel wat leuke problemen naar boven gaan komen de komende maanden. Maar goed, dat kan er ook nog wel bij!

{ 1 comment… read it below or add one }

oranjebaret

Ah joh, als debet en credit maar gelijk is 🙂

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Real Time Web Analytics