Talk like… Harry uit Den Haag

by Dennis Goedegebuure

Wordt dit een nieuwe rage onder marketeers? Om de nieuwste film van de Pirates of the Caribean te hebben een stel slimme wizkids een script geschreven die alles wat je typed in een piraten taal vertaald. Leuk natuurlijk voor wanneer je in het engels blogd. Maar als Nederlands de taal is van je blog, heb je er niet veel aan.

Het begon allemaal niet met de film Pirates of the Caribean, maar met een bericht: "Google rejects Piracy" van de Inquirer. Het is vandaag internationale Talk like a pirate day

Toch hebben we er ook een van eigen bodem. En wat voor een. 

Haagse Harry waunt ùiteiraahd in De Haag, is werkelaus, grof in de mond, maah hep ùitèndelijk een hagt van gâhd. Wel is hè reigelmatag agressief as relsuppogtâh van ADAU De Haag. Hè gaat graag naah hâhsefeiste of naah hestrand. Dan netuâhlijk wel naah ut zwagte pad, want bè die andere stgand tente vindt Harry ut maah saai, en daah zèn allein maah sukkels.

Download Harry pad, voor al je vertalingen naar het fonetisch Haagsch

{ 2 comments… read them below or add one }

Paul Vlugman

Een nieuwe lente, een nieuw geruis …
Uit piëteit met mijn aangetrouwde achterneef en (nu ook blijkt) nicht Ronnie heb ik de vorige pagina niet beschreven, maar het is wel zonde van het papier.
U heeft kunnen lezen dat mijn aangetrouwde achterneef en nicht zich per omgaande op non-actief heeft gesteld, en is opgenomen in het klooster van de Minderbroeders te Grave. Dus dat non-actief kan weg.

Jullie kunnen van geluk spreken dat ik mijzelf bereid heb gevonden om tijdens dit EK verslag te doen van het reilen en zeilen, het wel en wee, de ‘ins&outs’ van het KC.
Het heeft echter nogal wat voeten in de aarde gehad. Enkel en alleen nadat Rob S., na enig aandringen, bereid gevonden werd, de cartering in de nieuwbouw van het KC toe te wijzen aan mijn zwager Tedje van E. (die van de neutronenfrikadel, gemaakt van plof-cavia) heb ik mijzelf bereid gevonden volmondig ‘Ja!’ op zijn vraag te zeggen.

Maar dan wil ik wel saillante details cq. roddel vanuit de doelgroep! Want zonder achterklap geen diepte-intervisie! En daar schijnen jullie, volgens de directie, beter van te worden…

Bedenk bij alles wat jullie doen:
Stof zijd gij en als (gesprek)stof zult gij wederkeren in het volgende EK 2012 Bulletin!

070
Harrie,
Haagse Harrie…

robert

ga toch niks bove vakantie in je eige klowte stad.

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Real Time Web Analytics